fredag 30. mars 2018

Halsbrann barn

Fornøyde brukere har fått hjelp! Naturlig halsbrann rettsmidler kan brukes for barn ikke lider av halsbrann. Hvis symptomer hos barn ikke går på egen hån bør du søke lege på det.


Halsbrann barn

Det er ikke den beste måten å behandle det samme barnet. Halsbrann oppstår når syre kommer opp i spiserøret fra magesekken. Syren kan noen ganger komme opp i munn og svelg og også irritere luftveiene. En ring av muskler skal vanligvis stenge av øverst i magesekken og holde syren på plass.


Dersom denne lukkemuskelen ikke fungerer godt nok, får du jevnlig halsbrann. Eldre barn har en tendens til å ha flere reflukssymptomer som halsbrann , svelgeproblemer og vond smak i munnen. Det kan være mange årsaker til disse symptomene, og barnet bør utredes av lege. For å fastslå diagnosen, kan det være nyttig å føre en dagbok over hvor mye mat barnet får i seg og hvor ofte det gulper opp mat. Symptomene oppstår gjerne i forbindelse med tunge måltider eller inntak av alkohol.


Halsbrann barn

De klassiske symptomene ved halsbrann er en etsende og brennende følelse i øvre del av magen og bak brystbenet. Noen opplever at syren kommer helt opp i munnen som et surt oppstøt. Tørrhoste og dårlig ånde kan også være. De fleste barn har en hard tid som beskriver symptomer på halsbrann.


Sure oppstøt, kvalme, problemer med å svelge og vond smak i munnen kan også forekomme. Hva er halsbrann og sure oppstøt? En brennende, sviende følelse i halsen og øvre del av magen betegnes halsbrann eller brystbrann.


Halsbrann barn

Dette er ubehagelig, men ufarlig. En studie har vist at prosent opplever halsbrann i første trimester, prosent i andre trimester, og prosent i. Med syreplager menes halsbrann eller brystbrann og sure oppstøt. I denne sammenheng er det syre fra magesekken som strømmer feil vei og kommer opp i spiserøret. Har du magesår, vil smertene som regel bli verre når du er sulten, og du kan føle at det hjelper å spise eller drikke.


Vær oppmerksom på at både halsbrann og angina pectoris (hjertekrampe) kan gi sviende smerter i brystet. De fleste spedbarn og barn kaster opp, noe som er et symptom på dårlig fordøyelse og halsbrann. Hvis barnet nekter å spise, kan det være et faresignal.


Hos noen, for eksempel dem som har spiserørsbrokk, er det større tendens til at dette skjer, men også overvekt, stramme klær og store måltider vil ifølge legen kunne være medvirkende til at du får halsbrann. Kommer mageinnholdet opp i halsen og munnen, vil du kunne kjenne surheten som sure oppstøt og halsbrann. Reseptfritt legemiddel til korttidsbehandling av halsbrann og sure oppstøt.


Skal ikke brukes til barn under år. Kontakt lege ved stadig tilbakevendende plager, ved graviditet og amming eller dersom du ikke blir bedre etter uker. Les pakningsvedlegget før bruk.


Halsbrann barn

Helicobakterbakterien krever en helt bestemt pH ( surhetsgrad) i magen for å trives. Den må ha det rette miljø, så og si. Ellers forsvinner den. Brosjyrene er utarbeidet av en tverrfaglig gruppe i samråd med eksterne sakkyndige.


Forfattergruppen for Foreldre og barn -brosjyrene er en uavhengig gruppe, som lager brosjyrene på frivillig basis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg