mandag 12. mars 2018

Legge gulvbelegg

Slik legger du gulvbelegg på rull i tørre rom. Les leggeanvisningen fra produsenten, og følg den slavisk. Sørg for å være to personer. Forsikre deg om at underlaget er jevnt og plant uten ujevnheter. Bestem deg på forhånd om du vil hellime eller legge belegget løst.


Husk at linoleum alltid skal hellimes mot underlaget.

Undergulvet skal være rent og tørt. Små sandkorn kan gi ujevnheter. Rull gjerne ut gulvbelegget og la det ligge i romtemperatur over natten. Da blir det lettere å arbeide med og skjære i. Er du helt sikker på at rommet er MAKS 5. Siden belegget leveres i 3. Om du skal legge selv, så pass på at du har noe tungt å legge på belegget når du har justert det ferdig og skal lime det, så det ikke forskyver seg når du bretter det opp igjen.


På gulv som ikke er i vater hele veien, som buer eller bulker, kan man ikke legge laminat mens det går helt fint med gulvbelegg.

Vi skal legge vinylbelegg i et tørt rom og trådsveise skjøtene i belegget. Pass på å ha riktig og rikelig med lim avhengig av type belegg og gulv. Forbruket av lim kan variere mellom 4–kvadratmeter per liter lim.


Forberedelsene er viktig for et godt resultat. Du får det på rull i to til fire meters bredde, slik at du kan legge det med et minimum av skjøter. Underlaget er svært viktig, siden vinylen er myk. Du kan legge et nytt undergulv med et utjevnende basislag og topplag av harde plater.


Før fantes bare gulvbelegg eller vinylgulv som det også kalles bare på rull med gitte bredder på 2m, 3m eller 4m. Også spesielle sklisikre vinylbelegg finnes for hjem og. Det er også billigere og enklere å legge. La nyleg vinyl i vaskekjelleren, og sveisa hjørna med varmluftpistol og skøytesnor (som eg bomma av malermesteren som la vinyl på badet).


Garantert billigst på gulvbelegg. Skal du pusse opp badet? Da er belegg på badet løsningen for deg. Rask levering av gulvbelegg i hele Norge.


Toppskikt av 55mm herdet vinyl er et mykt og ekstremt tålig material som dessuten er komfortabelt og demper støy. Skyddsimpregneringen av skjøtene gir bedre motstand mot fukt enn vanlige klikkgulv av trefibermaterial.

Kjernen, som er laget av HDF, gjør gulvet stabilt. Klikkfugen med 5G-lås gjør gulvet meget lett å legge. Grå Herregårdseik med realistiske kvister og furer gir et rustikt, resirkulert eikeinntrykk til ethvert hjem. Dette vinylgulvet passer både til moderne og designpregede interiør, og til helrustikk landlig stil.


Dersom det er usikkerhet om hvor tørt det er i rommet bør det alltid benyttes en fuktsperre mellom undergulv og gulvbelegg. Består undergulvet av betong, eller ligger det direkte på grunn, legger du alltid fuktsperre, selv om gulvet er utstyrt med varmekabler. Hos MAXBO finner du diverse gulvbelegg til utvendig bruk.


Se vårt utvalg, og kjøp på nett eller i butikk. Laminat, parkett, gummigulv og korkgulv er de vanligste gulvene på kjøkken. Gulvbelegg på kjøkkenet. Legg gulvbelegget mot røret. Varm deretter gulvbelegget og press det over røret.


Mal kan alternativt benyttes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg