torsdag 1. mars 2018

Stekt laks krydder

Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker. En perfekt match til krydderstekt laks er ovnsstekte grønnsaker. Det hele får følge av deilig krydder som gjør at det sparker litt fra i smaksløkene. Laksen kan godt ha en lett rå kjerne eller være såvidt gjennomstekt.


Dryss krydder på laksen og legg stykkene oppå grønnsakene.

Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige. Bak noen minutter ekstra om nødvendig. Jeg synes laks stekt i panne med litt smør er klart best. Da blir den sprø og god.


Jeg krydrer gjerne med noe som har dill i seg, for det synes jeg er veldig godt. Cemo fiskekrydder er kanskje det beste fiskekrydderet jeg har smakt. Lillegutt sa egentlig takk for maten i dag, men kom tilbake for å smake på min fisk.


Normalt spiser ikke han veldig mye krydder.

Stekt laks med nudler. Har du prøvd å steke SALMA- laksen ? Laksestykkene blir saftige og møre, og smaker fantastisk sammen med en god wok. Vårruller med laks. Nå som hverdagen er tilbake for fullt, passer det med kjappe og gode middager.


Her har jeg laget en rett med stekt laksefilet på en seng av pasta vendt i en smakfull saus. Ekstra godt blir det med revet parmesan på toppen. Et herlig og friskt tilbehør som minner om tzatiki, og passer til all type grillmat. Prøv den for eksempel til grillet laks. En sommersalat med ørret er lett og godt, og ypperlig til dager hvor du vil gjøre alt annet enn å lage mat.


Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader. Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre. Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det. Laks er ofte en favoritt når det kommer til fisk.


Den røde fisken er nydelig både rå, stekt , ovnsbakt, røkt og gravet. Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi.

Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres. Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften.


Laks i folie er barnas favorittrett. Det er superenkelt og kjempegodt. Ha i litt hvitløk og chili for sterkere smak. Godt tilbehør til laks kan være mye, men spesielt kryddersmør og grønnsakspakke er kjempe populært!


Pannestekt laks med knasende sprøtt skinn og fiskekjøttet så saftig at det smelter på tungen er fantastisk. Sørg bare for at skinnet er skrapet for skjell (har du ingen planer om å spise skinnet, er det ikke fullt så nøye med skrapingen). Trikset er å få skinnet knasende sprøtt og gyllent. Når du steker SALMA på denne måten skal den kun stekes ett minutt på hver side før den. Og kva annet krydder kan være.


STEKTE NYPOTETER: Forvarm ovn på 1grader, skrubb nypoteter, små-poteter eller amadine. Legg de på stekebrett. Hell over en raus klunk med olivenolje, maldonsalt og pepper. Masser olivenoljen og krydderet inn.


Sett alarmklokken på hvert 5. Grill laksen med skinnsiden ned på grillen i ca. Bruk en gaffel og rør i couscousen. Skjær mango i biter. Vend deretter revet sitronskall og hakket persille inn i couscousen. Den er god og mild på smak, har en myk konsistens som nærmest smelter på tungen og en deilig stekeskorpe.


Server gjerne en sitronbåt sammen med laksen. Lar du laksefileten steke for lenge, kan du se dette hvite piple ut, og da er det sannsynlig at du har stekt den tørr. Husk også at laksen fortsetter å ettersteke noe etter at du har tatt den ut av ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg