mandag 5. mars 2018

Menneskebitt kraft

Jeg gidder ikke å registrere meg bare for å stille dette spørsmålet. Noen som har statistikk liggende ;p På forhånd takk. Barn kan ofte bite fra seg i forbindelse med lek i barnehagen. Det kan virke uskyldig, men menneskebitt kan ofte være like alvorlig eller alvorligere enn dyrebitt på grunn av typen bakterier og virus som finnes i menneskets munn. Det sier spesialist i allmennmedisin Ivar Halvorsen ved Køhler legesenter i Stavanger.


Viktige disponerende faktorer for infeksjon: Lokalisasjon (spesielt bitt på hender og føtter, og bitt nær ledd eller protese), dype bitt, punksjonssår (spesielt kattebitt), bitt som krever kirurgisk tiltak, kontusjonsskader (bitt med stor kraft ), høy alder, diabetes og generelt redusert immunforsvar. Ta bakteriedyrkning ved infeksjon. Dyre- og menneskebitt skal alltid sees av en medisinsk fagperson på grunn av den høye infeksjonshastigheten. Det er viktig å kjenne en persons stivkrampevaccinasjonsstatus (har for eksempel personen hatt stivkrampeskudd eller boostervaksine de siste årene?) Slik at den kan oppdateres med en stivkrampebooster hvis det er nødvendig.


På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender. Et kutt etter dyre- eller menneskebitt er derimot ikke rent. Et slikt sår skal ikke lukkes før det har gått minst 2-dager, og man ser at det ikke er noen infeksjon på gang. Dersom det er tegn til infeksjon, må man ofte la sårene ligge åpne for å kunne rense dem - og de må gro av seg selv, forteller hun.


Tramplineskadene er ofte mer alvorlige, for det er mer kraft involvert. Da kan barna brekke noe – som oftest håndledd eller ankel, sier Hanne May. Men heldigvis er det langt mellom bruddskader hos barn.


Men brekker man noe, kan det fort innebære 6-uker i gips og en tilhelningstid på uker. Les også: Beinbrud leddskader og. Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet! Man kan ha en betennelse i kroppen, selv om det ikke vises i blodprøvene.


Bitt kan forårsake betydelig bløtvev skader i form av rifter og punkteringer, og kan bli komplisert av infeksjoner. Dyrebitt er en vanlig kilde til fingerskader, men menneskebitt kan være enda farligere. Dette er på grunn av de farlige bakterier som ofte er tilstede i den menneskelige munn. Quiz morsomme fakta. Kosmisk sammentreff: Hvilket himmellegeme er tilfeldigvis ca.


Den er pakket full med litt mer morsomme spørsmål til quiz som ofte er litt på kanten og einer seg derfor Fleip eller Fakta - spørsmål og svar. Bites kan forårsake betydelig bløtvev skader i form av rifter eller punkteringer, og kan bli komplisert av infeksjoner. Derwent sett - Ulike sett med fargeblyanter fra Derwent: Inktense, Artists, Coloursoft, Watercolour, Metallic, Pastell med flere. Stump kraft traume til magen på grunn av en bilulykke kan føre til skader på indre organer eller død.


Nakke bukseseler er ofte slitt for å behandle whiplash. Nakke, rygg og hode smerter etter en bilulykke kan peke på whiplash. En hjernerystelse kan være et resultat av et motorkjøretøy ulykke.


Skrive det du søker etter her. For noen få år siden fikk vi en anbefaling fra en leser om å ta turen til Rosendal og Melderskin. Bedre sent enn aldri sies det, nå har vi vært der.


La det være helt klart, turen er såpass krevende, at den har fått kategorien “Sort tur” i DNT sitt system. Alle livstruende skader skal direkte til traumemottak på Ullevål. Ved skadelegevakten må vi likevel ha prosedyrer for mottak av traumepasienter, både de som åpenbart tilhører traumeteamet og som skal videre og de som har vært utsatt for potensielt alvorlige skader, men som ikke tilfredsstiller kriteriene for traumeteamet på Ullevål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg