onsdag 14. mars 2018

Pms symptomer eller gravid

Det er nokså vanlig å føle seg litt uvel i den premenstruelle perioden. Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Les mer om det her!


Få oversikt over din menssyklus.

Lær deg mer om mens og din syklus. Når en kvinne prøver å bli gravid , kan dette være spesielt frustrerende. Forskjellen mellom symptomer på PMS og tegn på graviditet er at symptomer på PMS er kortvarige.


De varer noen dager til en uke, avhengig av hver kvinnes individuelle reaksjon på progesteron. Når progesteron nivå faller, symptomene forsvinne. PMS : Du bør ikke forvente kvalme eller oppkast hvis perioden er sent, men noen fordøyelsesproblemer som kvalme kan følge symptomer på PMS. Svelging av kvalme begynner ofte en måned etter at du blir gravid. Oppkast kan eller ikke følger med kvalme.


Morgesyke (kvalme og oppkast) er et vanlig symptom på tidlig graviditet, men er ikke vanlig hos PMS.

Både PMS og graviditet kan forårsake tretthet, men det forsvinner vanligvis når perioden starter. Og det står at matlyst blir forandret, og er ikke det noe forandring, er det pms. Aner ikke om noe kan tas til inntekt for graviditet eller ikke ) Men mange opplever jo heller ikke symptomer på graviditet før en del senere. Med siste merket jeg det dpo og da hadde jeg testa positivt. Fikk ulvehunger ) Det hadde jeg med de andre også men siden jeg ikke visste at jeg var gravid kjente jeg ikke etter eller tenkte ikke.


Er ikke gravid enda, men tenkte det er lurest å høre med dere nygraverte noen som hadde pms symptomer nesten hver syklus? Har nylig gått skikkelig pms i tiden fra en til mens. Behandling av andre symptomer.


Er plagene mest psykiske, kan du prøve antidepressiva (SSRI), enten hele tiden eller i en eller to uker før menstruasjonen. Disse blir oftere brukt hvis du har moderat til alvorlig PMS. Antidepressiva kan gi bivirkninger, og du bør snakke med legen din om fordeler og ulemper ved å bruke disse legemidlene.


Jeg har brug for lidt inputs fra jer andre rutinerede bruger her inde :-) Jeg har den sidste uge oplevet en del symptomer som kunne tyde på graviditet, men da jeg kun LIGE har smidt min p-ring, så ved jeg ikke helt hvordan en normal cyklus forløber, eller hvordan min krop opfører sig når den ikke er pumpet med hormoner. PMS er plager som er tilbakevendende i perioden før menstruasjonsblødningen, og som forsvinner i løpet av de første dagene av menstruasjonen. Vanlig er fysiske, psykiske og atferdsmessige symptomer som ømme bryster, hevelse i føttene, hodepine, humørsvingninger, irritasjon, spenninger eller angst. Utvikler falske symptomer. Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid.


Et sterkt ønske om å være gravid , kan til og med føre til at man får en voksende mage – og et såkalt innbilt svangerskap. Og hvor tidlig begynner dere med pms plager?

Vanligvis skjer PMS - symptomer til uker før perioden. De stopper vanligvis etter at perioden starter. Symptomene på PMS kan være svært lik de tidlig graviditet.


Disse symptomene er jo ofte (irriterendes) like. Jeg får enkelte ganger veldig sterke fysiske pms plager et par dager (2-dager) før mens. Dette innebærer lette magesmerter, murring, veldig ømme og større bryst og lettere oppblåsthet.


Det er forøvrig nesten år siden jeg hadde så veldig sterke. Har du bare lyst til å gråte eller til å slamre med nærmeste dør? Se på kalenderen og sjekk om det er PMS som plager deg. Det är ingen större skillnad på symptomen vid pms och graviditet. MEN det behöver inte betyda att om du får vissa symptom vid pms att du får samma vid en graviditet.


Premenstruelt syndrom, forkortet som PMS , er navnet på en samling symptomer som inntreffer fra én til to uker før du får mensen. Eller att du får samma symptom vid flera graviditeter. Förra året började jag så smått föra dagbok över min cykel.


Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Noen kvinner har imidlertid uregelmessig menstruasjon, andre har blødninger i første delen av svangerskapet, så endring i mensblødning er ikke alltid et pålitelig tegn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg