torsdag 29. mars 2018

Smerter i lysken og innside lår

Noen ganger kan det skyldes et prolaps i ryggen, eller som du er inne på, dårlig blodtilførsel som følge av blodpropp. Lysken er overgangen mellom lår og underliv. Lyskesmerter er et samlebegrep for flere tilstander.


Smerter i lysken kan skyldes flere årsaker. Det kan være mange årsaker til at det oppstår smerter i lysken. Dersom du sliter med smerte i lysken , kan øvelsene under hjelpe deg med å forebygge smerter og skade i området. Dersom du har hatt smerter i lysken i alt fra ett sekund og opp til tre uker, så kalles det likeledes for akutte lyskesmerter. Akutte lyskesmerter kan ofte skyldes lyskestrekk eller muskelskade.


Subakutte lyskesmerter. Med subakutt vondt i lysken så refererer man til smerter som har vedvart i alt fra tre uker og opptil tre måneder. Dette kalles for coxartrose. Ofte vil pasienten presentere seg med en haltende gange.


Men slike symptomer kan også være tegn på andre lidelser. Gilmores groin kjennetegnes av smerter i lysken ved aktivitet og idrett, særlig ved aktiviteter som innebærer nedbremsning, vridninger eller hurtige vendinger. Smerten stråler vanligvis ned langs innsiden av låret i området over adduktormuskalaturen og inn mot testiklene.


Hoftesmerter kan også gi smerter til kneet og ryggen. Symptomer og smertenivå i forbindelse med strekkskader i lysken avhenger av skadens alvorlighetsgrad. En akutt strekk i lysken kan iblant være forbundet med sterke smerter. Smerte lokalisert langs innsiden av låret og dypt inne i lysken er de mest fremtredende symptomene. En mannlig konsulent i midten av 50-årene kom om vinteren til akuttime hos fastlegen på grunn av sterke smerter i høyre hofte og fremre del av høyre lår.


Smertene hadde vart i fem dager, var verst om natten og økte etter fysisk aktivitet. Bli med i vennegjengen vår og abonner gjerne på vår -kanal for gratis treningstips, treningsprogrammer og helsekunnskap. Svak kjerne og stabiliserende muskulatur. Skade i muskulaturen på baksiden av låret og traume mot kne Rehabilitering.


Jeg fikk plutselige smerter i lysken som strålte nedover langs innsiden av lårene. Ligg på rygg med strake bein, plasser en ball eller lignende mellom anklene. Var skikkelig ubehagelig. Skjedde ganger etterhverandre med litt mellomrom.


Er dager på overti kan det være tegn på at noe er på gang? Veiledning: Hold ryggen rett gjennom øvelsen. Stå med brede bein, og beveg deg fra side til side. Mange pasienter er bekymret for hofteleddet når de får smerter i hofte- og seteområdet.


Press lysken ned mot ankelen. Videre bør opptrening av muskulær utholdenhet og styrke vektlegge av eksentrisk trening av adduktormuskulatur med økende krav til stabilitet og bevegelsesutslag i hofte. Hofte- og lyskesmerter under gang og løb. Tegn på lungeemboli kan være smerter i brystet, pustevansker, svimmelhet og besvimelse.


Typiske symptomer kan være hevelse, misfarget hu eksem, sårdannelse, hudkløe, smerter og tyngdefornemmelse i benet. Mange er svært ømme på triggerpunktene i korsryggen, men smertene kan også stråle ut i setepartiet og nedover i låret , noe som gjør det svært smertefullt å bevege seg. Også skambenet og lysken kan rammes av betennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg