torsdag 22. mars 2018

Kokt scampi gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide.


Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor. Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå råvarene på listen over.

Sushibiter med laks, kokt kongekrabbe, frityrstekt scampi , frityrstekt krabbe og kamskjell er et trygt utvalg. Viktige næringsstoffer. Kjente fiskearter, som laks, ørret, torsk, sei, lyr og makrell, kan du trygt spise 1-ganger i uken.


Noen som vet om man kan spise scampi under graviditeten? Vil være på den sikre siden! Sushi, maki og graviditet - Her tenker jeg p friterte scampi eller annet fritert fisk inni.


Selv om de sier det er ok Arkiv.

N er ikke jeg gravid , men tror jeg hadde ungtt r fisk for vre p. Av og til er det ogs rogn inn i makien, er det ogs trygt spise? Det fins sushi med feks kokt scampi eller reke, og tempura maki som er. Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær.


Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Frossne scampi (-beregn ca 100g pr pers) Og da må jeg bare skyte inn for gravide , for det er veldig viktig, at du MÅ rense rekene før du marinerer de. Mange steder, ser man at de ikke er renset og det kan være farlig for gravide. Følgende råd gjelder matlaging generelt, men som gravid bør du være ekstra opptatt av god hygiene: Vask hendene før du lager mat, før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer.


Gravide bør være spesielt nøye med å vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand og dyr. Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær. Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chilipepper. Legg i scampi , og stek raskt på sterk varme i noen minutter.


Tilsett fiskefon tomater, sukkererter og crème fraîche. Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd.

Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Pass på å kjøpe rå, frosne scampi.


De som er kokt før innfrysning blir seigere når de skal varmebehandles en gang til. Men husk å rense de ordentlig, fjerne tarmen. Det er ikke bestandig det er gjort, både på rå og kokte.


Legg gjerne scampiene i en marinade. Jeg bruker soya olje og litt sesamolje. Bruk fisk både som pålegg og middag. Fisk er spesielt sunt for gravide fordi fisk er rik på omega-fettsyrer, D-vitamin, selen og jod.


Varier mellom mager og fet fisk. Magre fisker er torsk, steinbit og sei. Fete fisker er makrell, laks og ørret. Enkelte typer fisk bør gravide ikke spise. Jeg pleier å lage wok med sweet chillisaus, når alt er ferdig trekker jeg den av pannen og hiver oppi scampi og lar de bli gjennomvarm.


Sånn som jeg har forstått det kan du spise det som er kokt eller stekt. Spekemat er ingen av delene så det bør man holde seg unna. Jeg tror også mange setter reker og kreps i samme kategori som sushi (sjømat som ikke er fisk) og derfor sier til deg at du ikke kan spise det. Men det er jo noe helt annet for sushi er rått, og det er jo derfor man ikke kan spise det. Dersom du bestiller scampi i Kroatia, vil du få sjøkreps.


Marinaden fungerer altså til flere arter. Begrepet scampi er blitt et vidt begrep etter hvert. Trodde jeg ville få samme kvalitet som sist, men det var ikke tilfelle. Scampi har den typiske kroppsformen til hummer, men de er smalere enn den større Homarus arten. I Hervikfjorden i Nord Rogaland har det likevel dukket opp enda større individer.


Hei, så enkelt har jeg aldri gjort det før. Men gjett hva jeg skal prøve neste gang jeg har scampi – bare olje og hvitløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg