tirsdag 23. desember 2014

Hvordan få kjøttet mørt

Ligger det i en type marinade først, tro? Smaken på retten jeg lagde ble god den, men kjøttet ble relativt tørt. Noen som vet hvilken hemmelighet som ligger bak det møre kjø. De fleste av oss har vel vært på kinesiske eller thailandske restauranter og gomlet i seg mye spennende og god mat.


Det jeg alltid har fundert på derimot er hvordan de klarer å få kjøttet så mørt og fløyelsmyk, det være seg kylling eller biff.

Jeg er intet unntak. De får kjøttet så mykt som smør og en trenger ikke å tygge mer enn én gang over en bit for at det skal løse seg opp og eksplodere av smak i munnen. Brukte biffstrimlepakke fra Rema.


Svin er også unge dyr, og derfor er det meste av kjøttet mørt. Nesten alt kjøttet er derfor egnet til raske og enkle retter. Til og med skiver av side, bog og nakke er møre nok til steking og grilling.


Det eneste kjøttet som trenger lengre tilberedningstid for å få en akseptabel mørhet er knoke fra bog og skinke. Elg kjøtt blir fort tørt og seigt om man steker for fort.

Steker man en stek i ovnen på høy varme og kort steke tid blir det fort tørt. Da skal jeg prøve å lage saltkjøtt og gulrot- og kålrotstappe igjen, men er litt skeptisk til mine evner. Tidligere har kjøttet alltid blitt seigt Så kan noen snille damer fortelle meg akkurat hvordan dere gjør det med kjøttet ? Mørhet påvirkes av mange faktorer, og er en komplisert prosess. Genetiske egenskaper, miljøpåvirkning, fôr og hvordan kjøttet behandles er med på å bestemme disse egenskapene. I matforskningsinstituttet Nofima prøver vi å få svar på nøyaktig hva som skjer når kjøttet mørnes, og våre studier går helt ned på molekylnivå.


Skal lage goulash ikveld og lurer på hvordan jeg får kjøttet mørt ? Har det noe med kuttingen av kjøttet å gjøre? Skal det stekes på svak varme eller sterk varme? Takk Anonymous poster hash: 6cc8. Og hva med kokingen. Så hvordan kan du egentlig få mørt kjøtt ? Hvorfor slipper kjøttet ut væske når det stekes?


Du har sikkert hørt mange ganger at menneskekroppen består av ca. Kjøttet du bruker til matlaging, som kjøttet til ethvert pattedyr, har et lignende vanninnhold. Har du lurt på hvorfor kjøttet alltid er så mørt på kinarestaurant?


Her er metoden for hvordan man kan få det seigeste oksekjøtt mørt.

Metoden heter velveting. Forklaring kommer lenger ned. Det ble utrolig seigt. Nå satte jeg det i ovnen på 2grader for å se om det hjelper. Hvordan kan man få seg kjæreste?


Finnbiff er en rett de fleste liker. Verdens beste finnbiff med helt mørt kjøtt. Tror det koker i minst minutter. Smaker på det for å finne ut når det er mørt nok.


Så tar jeg kjøttet ut av panna, steker løken gyllen og har oppi kjøtt , kraft, erter og gulrøtter i panna igjen sammen med konsentrert kraft. Varme kjøttet forsiktig og sakte til ideell kjernetemperatur, for eksempel på lav varme i stekepanne med lokk (biffer) eller i ovnen i ildfast form (større steker). Mål: saftig kjøtt ved å hindre at kjøttsaften renner ut.


Resultatet er ihjelstekt tørt kjøtt ytterst, og rått kjøtt i kjernen. For å unngå dette og få en skikkelig saftig og mør biff ettersteker vi kjøttet på lav varme. Senk temperaturen på plata til ca.


Snu biffene på nytt og ta stekepanna bort fra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg