mandag 15. desember 2014

Grillet kalkunfilet tilbehør

Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Stort utvalg av Annet tilbehør.

Alle varer på lager! Denne viser deg når maten er ferdig. Kjernetemperaturen skal være cirka grader. Ta fileten forsiktig ut av folien (ta vare på kraften, den kan brukes til saus). Legg fileten tilbake på grillen og grill i cirka 10–minutter, slik at fileten får en fin steke­skorpe og kjernetemperatur på grader.


Legg ølmarinert kalkunfilet med urtefyll på grillen. Salat eller grillede grønnsaker er godt tilbehør til grillet kalkunfilet. Grillet kalkunfilet.

I disse dager er det virkelig varmt i været. La ikke dette hindre deg i fra å tilberede en kanskje ny og hittil ukjent grillrett for deg og dine. Fersk kalkunfilet selges hele opp til rundt kilo eller i mindre stykker. Dette er rent, magert, smakfullt og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede, og som kan serveres med all slags tilbehør. Kalkunkjøtt er også utmerket å grille.


Rosenkål og mandelpoteter er klassisk norsk tilbehør , sammen med god saus. En hel kalkun gir en ekstra feststemning. En annen stor favoritt er waldorfsalat.


Skal du lage helstekt kalkun på den amerikanske måten, for eksempel til Thanksgiving, er stuffing, tranebærsaus og maisbrød viktig. I denne oppskriften serveres kjøttet med ovnsstekte rotgrønnsaker og en rik rødvinsaus,. Helstekt kalkunfilet blir en saftig og god middag hvis du steker den riktig.


Server gjerne med en frisk og sprø waldorfsalat og sjysaus. Helsteker du kjøttet i ovnen blir det ekstra saftig, og du kan lett lage mat til mange gjester uten at det blir stress. Grønnsalat med ost, eple, paprika og agurk er perfekt tilbehør til deilig grillmat. Marinert kalkunfilet var perfekt grillmat, og for gutta våre falt virkelig kjøttbollene i smak. Vi bruker grillen noe, og så bruker vi bålpanna en del på hytta.


Jeg bruker mye det jeg har og lager sauser, salat og grønnsaker ut ifra hva som er i skap og kjøleskap, om jeg ikke har planlagt akkurat hva jeg skal ha i denne retten. Snu paprikaen og fordel tomatene oppi.

Skjær kjøttet i passende skiver og server resten av urtesmøret ved siden av, sammen med grillet paprika. Som tilbehør smaker det også godt med ovnsbakte poteter. Skyll og tørk kalkunfileten godt.


Ha Melange i en kald stekepanne og varm opp til den er lysebrun. Brun fileten pent hele veien rundt. Legg den i et ovnfast fat og dryss med salt, pepper og urter. Hell fettet fra pannen over.


Stikk et steketermometer midt i fileten. Hos Elkjøp finner du et stort utvalg av griller og tilbehør. Velg mellom gass, kull eller elektrisk grill fra velkjente merker som Weber, Jamie Oliver og Nordics Season.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg