onsdag 17. desember 2014

Vaffelrøre uten kulturmelk

Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk. Stek vaflene og server dem gjerne varme.


Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. Vafler uten surmelk - 6. Vi skulle da også ha vafler på vaffeldagen - også selv om det ikke kom oppskrift på bloggen;) I mangel av ork til å gå på butikken, og ingen surmelk i hus, gikk jeg i gang med å kikke bøker igjennom.


Man tager hva man haver når man skal lage vafler, sier Wenche Andersen. Grunnsatsen er melk og mel. Så kan du slenge i smør, rømme, havregryn, sammalt hvete, blod eller hva du måtte.


Her er oppskriften på gode vafler uten gluten. En vaffelrøre trenger altså ikke lages med hvetemel. Disse sprø vaflene lages med maisennamel. Hvis du ønsker kan du tilsette litt glutenfri havregryn i røren. Glutenfrie vafler smaker best når de er nystekte og gjerne sammen med litt brunost og syltetøy.


Oppskrift på fantastisk god vaffelrøre med kulturmelk og melk, vi mener denne gir verdens beste vafler! Se også video med steg for steg og serveringstips. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Du kan variere med ulike typer surmelk – både kefir, Cultura og kulturmelk fungere fint. Det går også greit å bruke fettreduserte varianter.


Vaffelrøre uten kulturmelk

Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler.


Ekstra godt er det med med brunost på! Når de blir kalde kan de bli litt seige i konsistensen. Vaffelrøre som gir verdens beste vafler er laget med kulturmelk.


Sprø vafler med gode tips - se sjømannskirkens sin beste oppskrift på vaflene her! I oppskriften bruker vi natron og litt kulturmelk som gir en litt syrnet god smak. Er det noen som har greie på vaffelrøre , så er det Sjømannskirken.


Denne oppskriften på vaffelrøre fra Sjømannskirken i København har til og med flere ganger blitt kåret til verdens beste vaffeloppskrift. Det finnes derfor alltid en anledning å servere den gode, gamle, tradisjonelle vaffelkaken i. Det er aldri feil med vafler, og med denne oppskriften blir de ekstra gode og saftige. En god grunn til å bruke rester av melk, fløte og andre meieriprodukter i vaffelrøren er å få brukt opp maten og redusere ditt bidrag av matsvinn. Dette er som regel matsvinn som kunne vært unngått. Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte.


Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg