tirsdag 9. desember 2014

Hovne mandler og stiv nakke

Stiv og vond nakke relateres ofte til inaktivitet. Stiv nakke gir også ofte hodepine og svimmelhet. Kink i nakken eller andre typer nakkevondt blir ofte bedre av bevegelse.


Jeg har ingen hvite prikker på mandlene eller noe, og hun sa det så. Hovne lymfeknuter i halsen og klumpfølelse. Disse infeksjonene kan føre til hovne mandler , som kan være ganske smertefullt. Ring legen din dersom du har en stiv nakke , sår hals i mer enn timer eller. Det er som kjent svært ubehagelig å svelge med hovne mandler.


Hva er de vanligste hode og nakke kreft symptomer? Kreft i hode og hals, er ikke en eneste form for kreft, men hvilken som helst av en rekke forskjellige krefttyper, inkludert strupekreft, kreft i hjernen, og munnkreft. Ved halsbetennelse utløst av streptokokker vil man som oftest ha hovne mandler med belegg, vondt i halsen hele tiden, feber, dårlig ånde og ingen forkjølelsessympotmer. Man vil ofte føle seg elendig.


Hvis man har tegn på en halsbetennelse og i tillegg har hatt feber og føler seg generelt syk kan man oppsøke lege. Ved en halsinfeksjon, enten det er virus eller bakterier, får du hovne og ømme lymfeknuter bak kjevevinkelen. Alle får slike infeksjoner av og til, og det er ikke uvanlig å ha en-to gryn- eller ertestore lymfeknuter øverst i halsen bak kjevevinklene. Smerter i hodet og nakkeområdet er svært vanlig. Kvinner plages tre ganger så ofte som menn av alle de vanligste typene hodepine som migrene, spenningshodepine og cervikogen hodepine (hodepine på grunn av nakken).


I det siste har jeg hatt en hoven lymfeknute på halsen, var hos legen for noe annet i forrige uke. Viste den til han og han sendte meg ut for å ta crp og kyssesyke prøve. Crp var 4 fikk beskjed om å sjekke den dagen etterpå også, da var den sunket til 43. Sekretæren lurte på hvordan formen min. Tonsillitt gir sår hals som varer i flere dager og det kan gjøre vondt ved svelging.


Barn har ofte feber. Andre symptomer kan være hodepine og tap av matlyst. Kikker du inn i halsen kan mandlene være dekket med hvitt belegg eller hvite flekker. Har du smerter i nakken?


Vi ser ofte at pasienten er motivert for øvelser mens de har smerter for så å miste interessen når de føler seg bedre. Det er mange små ledd mellom disse virvlene, og det er også tett med leddbån muskler og sener. I tillegg er det i dette området mange nervetråder.


Symptomene inkluderer sår hals, hovne mandler og feber. Du får ikke hovne lymfeknuter over hele kroppen på den måten du. Jeg hadde i armhuler, nakke , kjeve og hals, på toppen av hodet (!).


Mandlene hovne som de er smittet og fyll med utslipp og sekreter fra bakterielle og virale midler som forårsaker sykdommen, melder Sykdommer A til Z. Vanskelig å snu hodet? Les dette hvis du eller noen du kjenner er rammet av nakkesmerter. Det finnes nemlig gode øvelser, behandling og tiltak som kan gjøre hverdagen mye, mye enklere! Som en forenkling kan man si at dette fokuset på utseendet er en indirekte årsak til hodepine og stiv nakke for mange, som igjen går utover den generelle allmenntilstanden i hverdagen.


En viktig ting å huske på er derfor å puste godt med magen– både inn og ut! Hode- og halskreft kan ofte helbredes, spesielt hvis kreften oppdages tidlig. De fleste tilfeller av nakkestivheter kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser.


Selv om helbredelse og fjerning av kreften er hovedmålet med behandlingen, er det også viktig å bevare funksjonene. Legene planlegger og vurderer hvordan utfallet av behandlingen kommer til å påvirke livskvaliteten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg