tirsdag 16. desember 2014

Barnetrygd satser historikk

Verdenshistorien for hånden – både som magasin og digitalt. Se alle mulighetene dine her og bestill. Gi et magasinabonnement i gave. Velg mellom og utgaver.


Hensikten er å bedre barnefamilienes økonomi og å kompensere foreldrene for deler av utgiftene til forsørgelse av barn.

Ordinær sats på barnetrygd er på kr 97- pr barn. Småbarnstillegg for enslige forsørgere er på kr 66-. Utvidet barnetrygd for enslig forsørger er på kr 97- (tilsvarende ett ekstra barn).


Hvor lenge kan du få barnetrygd ? Gifte fikk barnetrygd fra og med barn nummer to. Bruker fyller vilkårene for rett til barnetrygd , og kan i tillegg dokumentere at vilkårene for rett til barnetrygd er oppfylt tre år tilbake i tid. I dette tilfellet kan NAV etterbetale barnetrygden for perioden 1.

Du kan få barnetrygd frå månaden etter at barnet er født, eller frå månaden etter at vilkåra er oppfylt dersom retten til barnetrygd oppstår på eit seinare tidspunkt. Dersom vilkåra for ordinær eller utvida barnetrygd ikkje lenger er oppfylt før barnet fyller år, får du utbetalt til og med den månaden vilkåra ikkje lenger er oppfylt. Sykepenger, foreldre- og svangerskapspenger, barnetrygd og kontantstøtte: Du vil normalt ha pengene på konto innen siste virkedag i måneden.


I desember vil du normalt motta pengene rundt den 20. Bidragsforskudd: Du vil normalt ha pengene på konto den 10. Folketrygden er en obligatorisk trygdeordning for alle som er bosatt i Norge. Barnetrygden er fra 1. Har du to eller flere barn som du mottar barnbidrag for, får du automatisk også et flerbarnstillägg. Hvis du er enslig forsørger, kan du få barnetrygd for ett barn mer enn du faktisk bor sammen med (utvidet barnetrygd ). Har fosterforeldre krav på barnetrygd ? Endringen medfører at barnetrygd heretter ble gitt til og med måneden før barnet fyller år.


Samtidig ble forsørgerfradraget i skatt fjernet og innlemmet i barnetrygden. Det er Arbeids- og velferdsetaten (NAV) som forvalter ordningen med barnetrygd. Nærmere informasjon finnes på hjemmesidene til NAV. Bevilgningen til barnetrygd foreslås redusert med millioner kroner.


Hovedårsaken til dette er en nedjustering av veksten i antall barn med barnetrygd.

Kristelig folkeparti (Krf) og Venstre ønsker å gjøre noe med - på hver sin måte. Andre satser vi bruker i saksbehandlingen og som vil ha betydning for beregningen. Hvis du har vært samboer over måneder, får barn med samboer eller gifter deg, opphører retten din til utvidet barnetrygd. Du finner mer informasjon om hvem som har krav på utvidet barnetrygd på nav.


En intern avtale mellom foreldre om deling av særfradraget i tilfeller der utvidet barnetrygd utbetales kun til den ene, fører ikke til at vi deler særfradraget ved skatteberegningen. Statens særavtaler for reise fastsatt etter behandling i særskilt tvistenemnd. Satsene gjengitt her skiller derfor mellom reiser som foretas før 22. Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå.


Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg