onsdag 24. desember 2014

Oppblåst mage før mensen

Oddvar ble kvitt oppblåst mage med naturproduktet Lectinect Mage. Les mer om Oddvar, andre brukere og hvordan lektiner fra hyllebær kan styrke tarmen. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Noen kvinner kan føle seg ekstra rund i menstruasjonsperioden, både før og under menstruasjon. Gynekolog ved Volvat medisinske senter, Stine Fremming, forteller at oppblåst mage er et svært utbredt problem i forbindelse med menstruasjon.


SVAR: Hei jente år.

Man kan også få ømme bryster og hodepine. Det er også helt normalt at humøret svinger. For noen kvinner er dette bare en irritasjonskilde, for andre oppleves dette som en stor plage. Mensen påvirker oss kvinner forskjellig.


Noen merker knapt en eneste plage, mens andre rett og slett blir deprimerte. Noen ting går derimot igjen hos mange kvinner. Du opplever kanskje å bli oppblåst , og kanskje du også merker at du veier litt mer i dagene før mensen fordi kroppen binder vann?


Dette kan gi mange symptomer, blant annet oppblåst mage , sier Ebeltoft.

Råd: Spis saktere og bruk god tid på maten i munnen før du svelger. Tenk at maten du har i munnen skal bli til en mos før du svelger, da er det enklere for magesyren å gjøre jobben sin. Dersom det ikke fungerer bør du sjekke om du har for lite magesyre. Luftplager trenger ikke å være så vanskelig å få bukt med. Som regel krever det bare litt mer bevissthet rundt hvordan, og hva du spiser.


Premenstruelt syndrom (PMS) Mange kvinner føler seg oppblåst eller anspent i ukene før menstruasjonen. Jepp, det er en spesiell grunn, nemlig hormonendringer. De gjør at kroppen lagrer mer vann, og magen blir oppblåst ,blant annet. Mener å ha lest at det er vanlig å gå opp cirka 2-kilo i dagene før mensen - men det er altså vann, som forsvinner når mensen starter.


TIPS mot oppblåst mage : Tren tarmen. Mosjon er nyttig når det handler om en oppblåst mage , spesielt hvis du samtidig sliter med forstoppelse. Lufta slipper lettere ut når du beveger deg, fordi fysisk aktivitet stimulerer tarmens bevegelser.


Mange har denne type symptomer før mensen , såkalte premenstruelle spenninger. Men oppblåst mage kan skyldes alt fra noe du har spist til stress og spenninger. En stor del av befolkningen opplever å være mye oppblåst og ha magesmerter uten å forstå hva som er grunnen til det. Noen sliter med oppblåst mage hele tiden, etter måltider eller når de er stresset.


Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser.

Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det. Oppblåst mage - kjerringråd. Er i overgangsalder (50) og opplever en murrende menslignende følelse i underlivet, på høyre side og midt på, mens magen er konstant oppblåst. Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det.


I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg