mandag 22. desember 2014

Plutselig mye utflod

Takk for at du skriver til ung. Det er vanlig at mengde utflod kan variere, slik at det i perioder er lite, andre perioder mye. Det regnes som helt normalt.


Om en har hatt ubeskyttet samleie med ny partner, og det plutselig øker på med utflod er det all grunn til å sjekke seg for seksuelt overførbare infeksjoner. I kanskje litt over to uker nå har jeg hatt veldig mye utflod. Lukten synes jeg er akkurat den samme som normalt, men kanskje ørlite grann sterkere (noe som kan ha å gjøre med at det bare er så mye mer). Jeg tenkte kanskje at det hadde noe å gjøre med at jeg da var på flyttefot (flyttet tilbake til Norge fra utlandet), men jeg aner ikke.


Mengde utflod varierer fra jente til jente og kvinne til kvinne. Noen har så lite at de føler at ikke har noe, mens andre kan ha ganske mye. Det finnes ingen måter å stoppe en utflod på. Har du mye utflod , så har du det.


Det er den måten skjeden din fungerer, sier Aarvold. Mye utflod er normalt. Når det gjelder hva som er normal mengde, finnes det egentlig ikke noe fasitsvar, ifølge Simmones. Noen jenter har mye utflod og noen har lite. Det er også normalt at mengden varierer etter når i syklusen det er.


Det er for eksempel vanlig at mengden utflod kan øke før eller etter menstruasjonen, sier sykepleieren. Får din partner plutselig en dag sopp betyr det langt i fra at denne må ha vært utro. Andre årsaker til sopp i underlivet er mye vanligere: Sopp oppstår hyppigere om man har gått i tette eller fuktige klær, om en har sukkersyke eller nylig har benyttet antibiotika eller kortison.


Produksjonen av utflod øker på i puberteten, og når man er forelsket og når man er kåt øker det ytterligere. Det varierer fra jente til jente hvor mye utflod det er, men for en del er det et problem at det blir såpass at det føles kanske fuktig i trusa. Har ikke noe godt råd for å begrense dette, når det høres ut som en normalvariant. Utflod og skjedebetennelse (skjedekatarr) Hva er utflod - og hva er normalt?


Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Det er vanskelig å angi hva som er normalt i forhold til når man har for mye utflod. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege.


Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling. Les mer hos Apotek 1. Sjeldent med utflod hos gutter. Selv om utflod er normalt og som regel ingen bekymring hos jenter, er det verdt å merke seg at det ikke oppstår på samme måte hos guttene.


Utflod fra urinrøret til gutter skyldes som regel infeksjon og må sjekkes opp av lege. Alle kvinner har i perioder økt mengde utflod , men det er forskjellig fra kvinne til kvinne hvor mye utflod hun aksepterer innen hun søker lege. Opp til menstruasjonen kan det være litt mer utflod enn ellers, og midt i perioden kan det være mer klart og slimete. Det er normale endringer, men hvis utfloden blir blodig, bør man gå til legen.


Normal utflod lukter syrlig, er klar, hvit eller gul. En viss mengde utflod er normalt i fertil alder, og det er store forskjeller mellom kvinner i hvor mye utflod de har. Mengde og konsistens varierer med menstruasjonssyklus. Sekresjon er størst rundt ovulasjonstidspunktet.


Det første symptomet vil være blødning fra underlivet. Den kan være som en menstruasjon, men ofte mye svakere - eventuelt bare som en brunsvart utflod. Alle kvinner som opplever en plutselig og uanmeldt blødning etter overgangsalderen, bør med det samme henvende seg til legen.


Plutselig svimmelhet er som regel ikke farlig, selv om symptomene kan være fryktelig plagsomme og skremmende. Du bør nok snakke med din lege for om mulig å finne årsaken til svimmelheten, men det kan godt vente til en senere dag. Hvis symptomene er så intense at du trenger medisin for å dempe dem, bør du kontakte lege. Ved plutselig , smertefull hodepine bør du alltid kontakte lege. Blødningene kan føre til varig hjerneskade, epilepsi og i verste fall død.


Kvinner: Blødninger etter menopausen. Blodig utflod fra skjeden etter menopausen kan skyldes kreft i livmoren. Utflod , også kjent som fluor vaginalis, vaginalutflod eller vagnialsekret er vannklar til lys gul væske fra skjeden med frisk (eplelignende) lukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg