onsdag 3. desember 2014

Ostekake med seterrømme

Ostekake er en kake man aldri blir lei av! Her en variant laget med ekte seterrømme , kremost og kremfløte - for deg som vet å sette pris på skikkelig bra råvarer! Jeg har pyntet ostekaken med pisket krem og moreller, som gjør kaken vakker, men du kan pynte kaken som du ønsker. Bland seterrømme , kremost,. Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake.


Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag, med smak av blåbær og sitron.

Ostefromasjen er tilsatt en god del sitronsaft og har derfor ekstra god smak av sitron. Og selvfølgelig er det sitrongelé på toppen. Om moren min ble fornøyd? Tror det, for hun snakket om kaken i minst de påfølgende telefonsamtalene!


Frisk og god ostekake du lager på få minutter. Vi brukte lettrømme, men du kan fint bruke seterrømme , crème fraîche eller gresk yoghurt om du har det i skapet. Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.


Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn.

Stek bunnen på nederste rille ved 1°C i minutter. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Få ting smaker bedre enn hjemmelaget iskake. Her har du oppskriften på en glutenfri iskake til personer, med bringebærsmak fordelt på en god nøttebunn med valnøtter og mørk sjokolade.


Nydelig å servere til 17. En silkemyk og smakfull ostekake er et must på kakebordet ved både små og store anledninger. Så god er den at hun brukte den for å feire 100. Fyllet er blant annet laget av appelsingelé og toppet med pasjonsfruktsmak - så dette er med andre ord en både fruktig og frisk ostekake. Pynt den med en pasjonsfrukt og noen bringebær, og imponer venner og familie.


Oppskriften på den gule godsaken finner du her. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca. Bakt ostekake med blåbær, seterrømme , kremost og havrekjeksbunn. Syns den blir bedre enn med lettrømme.


Seterrømme er nydelig i ostekake. Men begge deler er godt:) Litt fersk vaniljestang er nydelig i oste kremen også! Denne gangen laget jeg en ostekake med bringebær som jeg ikke hadde laget før, og som jeg hadde fått oppskrift på av min niese i Nederland.


Som vanlig endret jeg litt på oppskriften for å sette et personlig preg på den, jeg tilsatte en kurv med bringebær i ostemassen og det ble utrolig godt.

Når jeg tenker på ostekake , er det den amerikanske varianten jeg ser for meg. Sverre Sætre husker det godt, en dag på Manhattan – og et stort, deilig stykke ostekake , med jordbær- og mangosalat på toppen. Den skal bare stekes så mye at den holder sammen.


Når du tar den ut, skal den disse litt – som. Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær. Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken.


Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg