tirsdag 2. desember 2014

Etter fødsel underliv

Muskulaturen, skjelettet, bindevevet og huden har blitt strukket, og må trekke seg sammen og bli trent opp igjen. Mange kvinner opplever luft i skjeden i etterkant av fødselen. Underlivet etter fødselen. Nøyaktig hvordan et underliv ser ut etter fødsel , og om det forandrer seg finnes det ikke et A4-svar på. Hvordan plagene oppleves varierer, men de fleste av plagene vil gå over av seg selv etter en stund.


Etter en fødsel opplever de fleste kvinner noen kroppslige og følelsesmessige plager. En av tre opplever det etter fødsel. Og det er slett ikke noe uvanlig lidelse – så mange som en av tre kvinner som har født får undelivsprolaps, i følge forskning. Tiden etter fødselen blir ikke alltid helt som man har planlagt.


Kanskje har du gruet deg til selve fødselen og forventer at alt var ferdig etter den? Rundt 7- dager etter fødselen kan du få et døgn med økt blødning igjen. Da kan det også komme friskt blod.


Etter ca 7- dager løsner skorpen fra såret. Jeg fødte mitt siste barn for ca uker siden. Jeg tok å sjekket meg nedentil i går for å se på stingene.


Ikke noe alvorlig rift, barelitt pynt på bakredel. Men jeg ble sjokket av å se hvor syyyykt lang skjedeinngangen var blitt. Vil dette trekke seg noe lunde tilbake til normalen? Informasjonen på helsenorge. Kløe i underlivet er ikke uvanlig og kan gi mye ubehag.


Etter fødsel underliv

En del årsaker er enkle å behandle, men mange sliter med kløe gjennom flere år og får kun midlertidig bedring ved behandling. Sånn ser et underliv ut. Vi mener en mulig løsning er å bli eksponert for ulike typer vulvaer. Her får du derfor fem eksempler på hvordan et underliv kan se ut. Takk til forlaget Show Off Books for tillatelse til å bruke bildene på bloggen.


Dette er vårt lille bidrag til å vise frem mangfoldet av normale, kvinnelige underliv. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Det var en flott fødsel , hvor det gikk timer fra første rie til jenta var ute. Jeg sydde noen sting etter at jeg revnet litt. Det er nå måneder siden fødsel.


Rundt uke oppdaget jeg at jeg følte noe rart ved skjeden min. Det kjentes ut som jeg gikk med en tampong av og til. Hun forklarer at en slik type smerte kan oppstå på grunn av fødsel – eller annen mekanisk skade, som for eksempel etter prolapskirurgi eller annen skade mot rygg og bekken. Spente muskler, instabilitet eller feilstilling i hoft eller korsrygg kan forårsake irritasjon eller trykk på nervene som løper gjennom bekkenet. Jeg er når og merker det er litt tyngre enn for år siden, så jo før du begynner jo fortere vil du merke resultatene.


Finn en treningsform du liker og varier litt. Er nå 6mnd siden fødsel og greier fortsatt ikke knipe ytterst i skjeden. Er vid og tørr, og stingene er vonde.


De er vonde noenganger når jeg sitter og ganske vonde og stramme under samleie. Når etter fødsel kan man søke om hjelp? Lurer da på korrigering og sy muskelen som er revnet. Som regel spiller det ingen rolle i forhold til fødselen – og fødsel er faktisk den eneste effektive behandling… Som regel forsvinner varicene kort til etter fødslen når trykket og tyngden av svangerskapet er vekk.


Noen opplever at slike plager vedvarer også etter fødsel , og kan gi store, og for noen, nesten invalidiserende smerter. Enkelte kan ha bekkenløsning i flere år, mens andre opplever at det går over etter uker. Bekkenløsning er hormonelt betinget og skjer fordi leddbånd blir mer elastiske for å forberede fødselen. Ikke alle kvinner blir tilfredsstillende sydd etter en fødsel , alvorlige rifter eller ei.


En tobarnsmor i trettiårene, som for øvrig vil være anonym, levde med store smerter i flere måneder fordi underlivet hennes var så trangt sydd sammen at hun ikke engang fikk plass til en tampong. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg