torsdag 25. desember 2014

Melkeproduksjon gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hvis du ikke har vært gravid , består brystet for det meste av uutviklede melkeganger og melkekjertler, fettavleiringer og bindevev.


Under graviditeten begynner kroppen å forberede seg til ammingen, og de fleste merker at brystene blir større under svangerskapet.

Langt fra alle gravide merker at de har råmelk i brystene. Men noen har såpass mye at de lekker. Det forekommer til og med at gravide utvikler brystbetennelse.


I så fall skal det behandles av lege. Enkelte har vært inne på å pumpe melk og lagre denne mens de er gravide. Det har imidlertid ikke noe for seg. Så snart man er blitt gravid , forbereder kroppen seg på å gi næring til barnet, først gjennom morkaken.


Så snart barnet er født, bytter næringstilførselen til barnet fra livmor til puppene.

Brystene utvikles i svangerskapet, og alle har små mengder melk i brystene fra tidlig i svangerskapet. Spørsmål: Hei Monica! Jeg trenger litt hjelp og råd. Har forsøkt å få informasjon så mange steder men føler jeg møter liten forståelse! Jeg har etter brystbetennelser og mye amme problemer bestemt meg for å gå over til MME.


Hvordan kan jeg stoppe melkeproduksjon ? Velkommen til Mammanett! Du må registrere deg før du kan skrive innlegg,. Dessverre finnes det ingen mirakelkur som på et øyeblikk fører til økt melkeproduksjon alene – det vil alltid først og fremst handle om tilbud og etterspørsel. Jo oftere man tar ut melk, jo mer stimulerer man produksjonen.


Som jo kanskje er en mirakelkur i seg selv? Har alltid fått tidlig melk. Salvie frarådes for gravide og ammende pga innhold av tujoner, som er relativt giftige. Ingen av rådene hjelper – hva gjør jeg? Det finnes noen sjeldne årsaker til lite melk, for eksempel morkakerester i livmoren, stort blodtap i forbindelse med fødsel, hormonelle årsaker, blødninger, tubebryster eller lite kjertelvev.


Når melken skal distribueres er både melkens alder og kontinuerlig kjøling under åtte grader en utfordring.

Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet. To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Hvis du har hatt litt sårhet på den ene siden, eller av andre grunner har latt han ta oftere på den ene siden enn den andre (jeg la oftest til på venstre side, for da hadde jeg høgre hånd ledig til å ta telefonen (sende meldinger…), hjelpe eldre barn osv) så vil det bli litt mer melk i den siden som vi oftest bruker. Dette kan ha mindre stimulering av brystet som følge, mindre melkeproduksjon og dårligere tømming. Gravide med ekte innadvendte brystvorter kan med fordel ta seg en prat med helsestasjon, jordmor eller ammehjelper før fødsel, for å tilrettelegge forholdene på best mulig måte. Hvis du er gravid og innlagt på sykehuset, skal du få informasjon om foreldrenes tilgang til neonatalavdelingen.


I tillegg skal du få informasjon om tidlig stimulering av melkeproduksjon ved hjelp av pumpe, eller hvordan amming etableres, avhengig av barnets forventede tilstand. Informasjonen skal også være tilgjengelig skriftlig. Mensen er individuelt når kommer tilbake men ja det hjelper å få stoppet melken. Jeg fikk ikke mensen før det var gått fire mn renselsen varte i seks uker for meg, så trur det er veldig individuelt.


Men hvis du tenker på graviditet, så er det også veldig forskjellig, noen kan bli gravide lenge før de får første menstrasjon. Hvis du svarer ja på minst ett av disse spørsmålene, er det mulig at det er en hormonell årsak til lav melkeproduksjon , eller at du har for lite kjertelvev, eller at det er en kombinasjon av begge. Hva er årsakene til at noen ikke kan produsere nok melk?


Hos noen kommer ikke melkeproduksjonen i gang, og hos noen kommer den seint i gang. T-skjorta ble plutselig våt i ste da hadde det lekket gjennom alt. Merket at jeg ble fuktig på nipplene idag!


Kniper jeg litt kommer det klar væske. Noen flere som har det sånn no?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg