fredag 5. desember 2014

Muffins sjokolade

Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss. Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet.


Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive.

Oppskriften gir stk. Forvarm ovnen til 2grader. Dette blir omtrent muffins. Knekk eggene i en bolle og visp dem sammen med sukkeret i en bolle til eggedosis. Bland sammen alle de tørre varene.


Ha smør og melk i eggedosisen. Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade.

Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten). Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene. Rør inn mel til slutt.


Sett muffinsformer på et stekebrett. Fristende muffins , eller cupcakes, bakt med mørk sjokolade og toppet med mokka og sjokolade smaker herlig. Cupcakes er et populært og dekorativt innslag på enhver fest, enten den er for barn, voksne barn eller for barnlige voksne. Denne oppskriften gir ca store eller små cup cakes.


Sjokolademuffins med sjokoladebiter! Et godt tips er å stette muffinsformene i et muffinsbrett først, - da holder de formen enklere. Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige. Ekstra saftige sjokolademuffins med store sjokoladebiter.


Elsker du sjokolade er dette muffinsen for deg. For ekstra fyldig smak kan du bruke biter av mørk sjokolade i deigen.

Jeg er jo så heldig at jeg har en liten kjøkkenassistent på måneder som hjelper til så godt han kan med å finne frem alskens boller og sleiver som det kan bli bruk for. Saftige og supergode muffins , fylt med biter av deilig sjokolade - kan det bli bedre. Lettvinte muffins er små, SUPERGODE muffins , som er SUPERRASKE å lage. Deigen skal bare røres sammen med en sleiv, og etter minutters steking er muffinsene klare! Du kan tilsette smak etter ønske.


Med sjokolademuffins er du garantert suksess. Smør glasuren på de avkjølte muffinsene og pynt gjerne med søt kakepynt, for eksempel blomster. Saftige, smakfulle og nydelige muffins uten tilsatt sukker og gluten, som også fint kan lages uten melk. Ha deretter i ett og ett egg og visp dem lett inn.


Muffins – eller cupcakes, som de kanskje også kan kalles – fra Lise Finckenhagen. Bringebær og hvit sjokolade i deigen, og ostekrem med sitron på toppen. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Sunne sjokolade muffins du kan spise med god samvittighet! Spis de gjerne til frokost, lunsj, før trening, etter trening, som dessert eller kvelds. Lag lyse muffins som er perfekt for bursdagsselskap eller som 17.


Disse store muffinsene er både saftige og gode. Pynt med melisglasur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg