fredag 19. desember 2014

Brennkopper kjerringråd

Brennkopper - kjerringråd. Både barn og voksne kan få det. Bakterien kan komme inn under huden ved at man får små sår eller skrubber seg opp.


Disse små riftene er en invitasjon til brennkoppebakterien om å komme inn. Søker du etter kjerringråd mot det kan det være lurt å ta en titt her. Det finnes kanskje noe som kan hjelpe deg mot brennkopper.


Les mer om brennkopper. Søk og finn kjerringråd og hjelp mot kviser hoste forkjølelse diare vorter hår. Ser ut som frøkna har fått brennkopper under nesen. Her er det noen kjerringråd og tips hvis dine øyelokk er hovne. Celulitter oppstår som oftest på mage eller lår både hos menn og kvinner.


Til behandling av celulitter har vi fått innsendt et kjerringråd. Symptomer på brannkopper. Når man mistenker brannkopper oppfordrer vi til at man alltid oppsøker lege på grunn av smittefare og unngå en mer alvorlig infeksjon.


Dersom behandlingen kommer raskt i gang kan det i mange tilfeller være tilstrekkelig med fucidin salve uten tilegg av antibiotika kur. Kjerringråd sies å være visdom. Vi prøver med denne siden å lage et norsk kjerringrådleksikon for helse, hjem og familie. Her vil du blant annet finne kjerringråd for kviser, hoste og diare.


Vi tar ikke ansvar for følgene dersom du skulle prøve noen av disse tipsene. To arter av nesle i Norge. I floraer heter den planten vi vanligvis kaller brennesle for stornesle (Urtica dioica). Sårene kan sitte hvor som helst på kroppen, men er vanligst på utildekkede hudområder som ansikt og hender. Det skyldes oftest at streptokokker eller gule.


Brulidine forebygger og behandler overflatiske hudinfeksjoner ved små sår og kutt. Råd og tips ved behandling av brennkopper (impetigo). Helvetesild (herpes zoster) er et smertefullt utslett. Man kan ikke smitte andre med helvetesil men fordi blemmene inneholder vannkoppevirus kan man smitte andre med vannkopper.


Hos cirka vil symptomene på helvetesild gå over i løpet av noen uker. De fleste får helvetesild kun en gang i livet. Slike infeksjoner kan behandles med antibiotika, salve eller tabletter. Kreft: Hvis det dreier seg om et sår som ikke gror og som blir større, kan det i noen tilfeller dreie seg om visse typer hudkreft.


Sår som ikke vil gro bør alltid undersøkes av lege. Barn kan også få en verkefinger. Hvis det går hull og verken kommer ut, kan barnet lett smitte seg selv og andre, som så får byller eller brennkopper.


Sørg derfor for at området er rent, og klipp barnets negler, så det ikke så lett klorer seg og får betennelse andre steder. Genital herpes er en seksuelt overførbar sykdom. Herpesviruset kan gi kviser og blemmer på kjønnsorganene, men du kan ha det uten symptomer. Behandling fjerner ikke viruset for godt, men virker symptomlindrende. Et enkelt kjerringråd er å bruke desinfeksjonssprit på området to-tre ganger daglig.


Alkohol dreper sopp og bakterier. Dersom huden blir tørr, kan du ta på litt fuktighetskrem. Soppdrepende kremer kan bedre eksemet ved å drepe gjærsoppen som vokser på huden. Alt om herpes Blir ikke smittet av dyr.


Hunder, katter og mennesker blir smittet av sin egen distinkte art av midd. Hver art av midd foretrekker en bestemt type vert og lever ikke lenge borte fra den foretrukne vert. Man kan få en midlertidig hudreaksjon hvis man tar på et dyr med for eksempel hundemidd eller kattemid men mennesker blir ikke smittet av disse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg