torsdag 11. desember 2014

Oppblåst mage og smerter i korsryggen

Du har i lang tid følt deg oppblåst og har mer luft i magen enn normalt. Det er helt normalt å kjenne seg omblåst en gang i blant, men i aller verste fall kan dette være tegn på kreft i eggstokkene. Andre symptomer på dette er smerter i magen og bekkenet og liten matlyst, ifølge Gynecologic Cancer Foundation.


For mye luft i mage -tarmkanalen gir ubehag knyttet til raping, promping, oppblåsthet og smerter. Ved matforgiftning får man ofte magesmerter og oppkast i tillegg til diaré.

I noen uker har jeg hatt smerter nederst på høyre side av magen og korsryggen. Blir fort mett, og føler meg oppblåst og tjukk. Symptomene er: Ubehag eller smerter i magen.


Oppblåsthet og luftavgang. Diaré eller hard mage , ofte vekslende. Smerter i endetarmen eller i ryggen.


Utenom forstoppelse og diaré, er noen av de vanligste mage -tarmsykdommene halsbrann, sure oppstøt og laktoseintoleranse, fortsetter hun. Det er fordi vi ikke er så god til å lokalisere smerter , spesielt i de indre organer, og fordi rygg og mage ligger nær hverandre.

I og med at du både får smerter i ryggen og magen, så kan smertene komme fra nyrene og urinveiene. Her kan det være snakk om infeksjon, grus eller stein. Dette er imidlertid ofte svært sterke smerter. Jeg tror ikke smertene i rygg og mage har noe forbindelse til den hovne kymfeknuten, men feber kan ofte følge med en infeksjon i urniveiene.


Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Endring i aktivitet, reiser, kosthold og medisiner kan føre til både forstoppelse, løs mage og andre fordøyelsesbesvær.


Dersom du opplever smerter som kjennes som et korsett strammes rundt brystet, og du har problemer med å puste, skal du være obs. Har du en historie med hjerteproblemer og hjerteinfarkt i familien, kan dette være en advarsel om at noe er på gang. Vær klar over at mange kvinner rammes av infarkt, og også yngre kvinner under år.


Til forskjell fra nakke- og skuldersmerter forekommer smerter i korsryggen også i stor utstrekning hos grupper som ikke er utsatt for stor fysisk belastning. Mennesker i vår del av verden er lite bevisst på om de bruker kroppen sin riktig, om de går og står slik at korsryggen får best mulig arbeidsbetingelser. Slet veldig med det samme, har fått diagnosen irritabel tarm (problemet er et typisk symptom på en anti-immun sykdom jeg har).


Det kommer som tak og stikker, eller dunker mere vagt. Også murring i korsryggen.

Stråler også ned mot lysken. Har aldri hatt smerter i forbindelse med mensen før, og dette oppleves uavhengig av syklusen. Har hatt problemer med svært hyppig vannlating siden november.


Er også vært oppblåst og hatt urolig og støyende mage i 5-uker. Hadde veldig vondt i korsryggen og nesten kramper i magen. Nedre ryggsmerter er definert som enhver smerte eller ubehag følte i korsryggen. Det kan beskrives som skarp, kjedelig, verkende, akutt eller kronisk. De kraftige mertene kommer alltid på kvelden 4-timer etter at middagen er spist.


Fra ingen smerter til full pulserende styrke i løpet av 40min. Magen føles oppblåst. Det kan hende at jeg kjenner litt smerter 3-timer etter et måltid.


Ombord her jeg jobber spiser vi klokken 0117).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg