torsdag 4. desember 2014

Femte barnesykdom gravid behandling

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Erythema infectiosum er en virussykdom med utslett, forårsaket av et parvovirus B19.


Sykdommen opptrer ofte som små epidemier, særlig vinter og vår. Den forekommer hyppigst hos barn i aldersgruppen 5-år, men den kan ses hos personer i alle aldre.

Tilstanden er svært vanlig. LES PÅ MAMMANETT: Gravid uke for uke. Farlig for gravide. Barn skal i løpet av sine første leveår smittes av en rekke sykdommer, deriblant den femte barnesykdom.


Gjennomgått infeksjon gir livsvarig immunitet. Den femte barnesykdommen heter på det medisinske fagspråket erythema infectiosum, og er en vanlig barnesykdom som gir utslett. Sammenheng med femte barnesykdom.

De tidlige symptomene på barnesykdommen arter seg som en mild forkjølelse. Det er først når det typiske ansiktsutslettet kommer hos barnet, at mistanken om den femte barnesykdommen vekkes. Da er smittefaren over.


Infeksjon under tidlig graviditet kan i sjeldne tilfeller resultere i fosterdød og hydrops foetalis. Hvis barnet ditt har femte barnesykdom , bør barnet ikke være sammen med en gravid som ikke har hatt sykdommen. Hva kan foreldrene gjøre? Medisinsk behandling : Infeksjonen kan ikke behandles, men svake smertestillende midler hjelper på eventuelle leddsmerter.


Hvordan behandles den femte barnesykdom ? Det finnes ingen behandling for denne sykdommen. Viruset skyldes et Parvovirus og smitter via dråper som oppstår i luften ved hosting og nysing, sier fastlege Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Vær oppmerksom hvis du er gravid og ikke har hatt denne sykdommen. Om du smittes og får infeksjon kan smitte overføres til barnet i magen og gi alvorlige komplikasjoner. En tidlig diagnose og behandling kan bedre prognosen så derfor bør man være oppmerksom på muligheten for infeksjon når en er gravid.


Dersom en gravid kvinne kommer i kontakt med parvovirus Bpå arbeidsplassen, bør hun ta en blodprøve for å se om hun hatt sykdommen. Om hun ikke er immun bør hun be legen om sykmelding, slik at hun ikke utsettes for smitte. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Behandling av den femte barnesykdom. Dette er en ufarlig sykdom som går over av seg selv, og trenger derfor ingen behandling (dette gjelder ikke for gravide).


Siden infeksjonen skyldes et virus, vil ikke antibiotika hjelpe mot dette. Typiske symptomer på den femte barnesykdom er lett feber i noen dager, og deretter et rødt utslett i kinnene. Hyppigst ser man den femte barnesykdom hos barn mellom 5-år. Kan gå i barnehage og på skole. Den forårsakes av humant herpesvirus type (HHV-6) og til viss grad humant herpesvirus type (HHV-7) som begge tilhører samme subgruppe (roseolovirus) i familien herpesviridae.


Oppfølging og behandling. Hvis en gravid kvinne er smittet, skal hun henvises til et senter for fostermedisin. Når barnet ditt har høy feber, må du sikre at det drikker nok væske (hvis barnet tisser normalt, får det nok væske), og du skal ikke pakke det inn i dyner og tepper. Hvis du er gravid og mistenker smitte med femte barnesykdom bør du oppsøke lege.


Paracet kan brukes mot feber. Dersom du eller barnet ditt har svært redusert allmenntilstan har hatt høy feber eller fått et ukjent utslett som kan tyde på annen årsak bør du også søke lege. Hvis du selv ikke har hatt barnesykdommene, og heller ikke er vaksinert mot dem, bør du ta ekstra forholdsregler som gravid. Noen av sykdommene (for eksempel røde hunder) er forbundet med fare for misdannelser for fosteret om mor blir syk.


Gravide bør helst ikke få røde hunder, vannkopper eller den femte barnesykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg