tirsdag 30. desember 2014

Gluten og laktosefri pizza

En rask og deilig vegetar-pizza med grønnsaker, fetaost og oliven. Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter.


Dersom du har laktoseintoleranse, så er det ikke nødvendig med et melkefritt kosthold. Det finnes en rekke laktosereduserte og -frie produkter du trygt kan spise. Pizza fra Fria glutenfritt Finnes det noe bedre enn en god pizza ?

Vi har testet Fria sin glutenfrie pizza og dommen fra Sevastianos er klar: Sykt god! Vi har prøvd pizza margherita og en med mozzarella og skinke: Fria glutenfritt sin produksjon ligger i Gøteborg, men pizzaen produseres i Spania. Den lages i stenovn og.


Pizza er fantastisk godt, og helgekos som alle liker. Men fordi jeg har gluten - og laktoseintoleranse, er det litt begrenset ift. Men heldigvis finnes det stadig bedre og bedre produkter på markedet, som er gode erstatninger, som gjør det mulig å lage god pizza for det. Her kommer en enkel og herlig oppskrift.


Uhm, så lykkedes det også at lave pizza helt uden gluten og laktose! Det er det – tro det den som vil, men det er faktisk veldig godt!

Her i huset spiser vi kun gluten og melkefrie middager, på tross av at min kjære tåler alt. Jeg er nemlig så sær at jeg ikke lager mat jeg ikke tåler. Pizzabunn må absolutt ikke lages av vanlig mel.


Denne bunnen er god på smak og ikke minst sprø skorpe, som er noe av det viktigste for meg i en pizzabunn. Pisk sammen eggene og bruk en sleiv til å røre inn melet med. Vår glutenfrie pizza er et godt alternativ for deg som er. Kjøttdeig, baconterninger og.


Saus: Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje. Tilsett sukker og stek til løken karamelliserer seg. Ha i tomatpuré og la surre 3-min før tomatene tilsettes.


Smak til med salt og pepper ev litt sukker. Gjør det lettere for oss som skal lage glutenfritt. Jeg bruker mye Schær sine melblandinger her i Spania, de synes jeg fungerer bra.


Hjemme i Norge har jeg brukt litt forskjellig. Både Toro sin og schær sin passer til pizza. Pass på at du tar den blandingen som skal være for pizza , brød og ikke den til kaker.


Hva kan vi egentlig spise når vi kutter gluten og melk fra kostholdet? De siste årene har jeg prøvd og feilet meg frem til alle de deilige oppskriftene dere finner her på glutenogmelkefri. Jeg måtte legge om kostholdet etter lengre tids sykdom da jeg var student, og har opparbeidet meg solid kompetanse på feltet.

Med en gang det nye året er i gang begynner jeg å lengte etter vår og sommer. Men selv om gradestokken definitivt viser at det er en god stund igjen til lyse sommerkvelder er det lov å drømme. Det er ingen hemmelighet at vi elsker pizza og noen av mine glutenfrie favoritter finner du her Synes du. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-minutter. Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin.


Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse. Kjevle deigen ut til et stort rektangel.


Dessuten er det en perfekt aktivitet på kjøkkenet sammen med venner og familie: La alle få legge sine favorittingredienser oppå den glutenfrie pizzabunnen. Glutenfri pizzadeig Verdens beste pizzabunn. Begge pizzaer har den velkendte tynde og sprøde bund men uden gluten.


Ristorante Salame er toppet med aromatisk tomatsauce, ost og saftig salami. Ristorante Mozzarella er toppet med smagfulde cherry-tomater og lækker Mozzarella-ost. Behov Pizza – Rentemestervej har “9 glutenfrie pizzabunde” og man bygger selv sin pizza – ud for fyldet står der, hvis det indeholder gluten eller laktose.


Peter Lieps Hus – Dyrehaven Klampenborg kan lave både forretter, hovedretter og desserter glutenfrie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg