onsdag 31. desember 2014

Trening mot hodepine

Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå.

Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Det finnes et utall råd mot dette.


En ny studie fra Finland har sett på effekten av langvarig trening. Den optimale behandlingen av hodepine og langvarige plager i nakken er avhengig av årsaken til plagene.

Det kan derfor ikke skisseres et generelt behandlingskonsept mot dette. Akkurat hva som er grunnen til at kondisjonstrening skal ha god effekt mot både migrene og spenningshodepine vites ikke, forteller Sønnervik. Post-traumatisk hodepine. Traume mot nakke eller hode i idrett kan føre til utvikling av hodepine , selv om traumet ikke nødvendigvis var alvorlig.


Hodepinen kan være ledsaget av symptomer på hjernerystelse, som bevissthetstap og kan komme flere dager etter ulykken, og varer i opp til tre måneder. LES OGSÅ: Lyst på en pils etter trening ? Varm godt opp og drikk nok vann. Men med usikkerhet om hva som er årsaken, er det noe som hjelper? Anstrengelsesutløst hodepine er vanligvis kortvarig når anstrengelsen opphører. Bli kvitt hodepine med trening.


Mosjon og trening har vist seg å være nyttig for å bli kvitt hodepine. Det er ikke helt klart hva som er årsaken til at trening kan være med å redusere disse plagene, men vi vet at trening er med på å optimalisere vekt samt holder muskler og ledd i aktivitet som er bra for dem. Vil du gjøre det for å forebygge kan den gjøres tre til fire ganger i uken.


Den kan også gjøres før trening for å aktivere riktig muskulatur, og for å unngå skadeproblematikk. Ved hyppig hodepine bør du registrere dette i en hodepinedagbok eller i en app (Hodepinedagboka) som du kan ta med til lege.

I den noteres det ned hver gang du får hodepine og hvor lenge det varer. Dagboken kan bidra til å fange opp triggere som kan ha utløst hodepinen , slik at du lettere kan forebygge aktivitet som forverrer plagene dine. Spenningsholdepine. Kjennetegn: Dette er den vanligste typen hodepine og føles som en konstant verking eller trykk på begge sidene av hodet eller på baksiden av hodet og.


Ro, avspenning, yoga og meditasjon har relativt god evidens, likeledes trening. Det å ta vare på seg selv er viktig, for det er også begrenset hva en medisin mot hodepine kan gjøre. Stort utvalg og rask levering! Tøying av kort muskulatur og styrking av muskulaturen i form av styrketrening vil føre til at du tåler mer av den belastningen du opplever i hverdagen uten at det vil sette seg i nakkemuskulaturen din. Dersom hodepinedagboken avslører et mønster kan man bruke denne informasjonen til å bli kvitt plagene ved å endre vaner eller rutiner som man mistenker er utløsende for hodepinen.


Mange har en forestilling om at trening og fysisk aktivitet gjør hodepine verre. Dette er ikke tilfellet ved. I denne artikkelen har vi blant annet samlet gode råd om hvordan du både kan forebygge og døyve hodepinen. Hva kan du gjøre selv? Trening kan lindre spenningshodepine.


Regelmessig aktivitet og trening kan lindre plagene, og hindre nye smerte-episoder. Da hodepinen ofte kan komme i stressende perioder, kan forutsigbarhet i søvnmønster, måltider og mosjon redusere plagene. Hvis det er en unnskyldning du har hørt noen ganger, har vi godt nytt for både deg og partneren din. Tysk forskning ved universitetet i Münster viser nemlig at sex kan dempe eller kurere både hodepine og migrene. Over halvparten av migrenepasientene i undersøkelsen rapporterte at en runde med sengegymnastikk dempet hodepinen.


Dette er ikke en god medisin mot hodepine som varer over tid og er antakelig den mest vanlige feilbehandlingen av hodepine. Fortvilelse og hard trening kan gjøre migrenen verre. Noen får hjelp gjennom samtaleterapi.


Om du har migreneanfall ukentlig, vil leger ofte anbefale forebyggende behandling mot migrene. Dette er både fordi det er plagsomt og slitsomt, men også for å forebygge kronisk hodepine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg