tirsdag 23. desember 2014

Åpningstider sverige kristi himmelfartsdag

Stort utvalg og lave priser. Gratis avbestilling! Super pris, det finnes ikke bedre! Dette gjelder butikker, banker, museum og restauranter.


Resten av året gjelder søndagens åpningstider for offentlige fridager. Noen få restauranter holder stengt på søndager og offentlige fridager.

Og noen av disse svenske røde dagene kommer snart. Inntil denne dagen har påskelyset som ble tent på påskenatt eller påskedag, brent hele tida, for å markere at den oppstandne Kristus er til stede blant oss. Kristi himmelfartsdag feires førti dager etter påske. I denne perioden var han sammen med disiplene, fortalte dem om Guds rike og gav dem utallige bevis på at han var levende.


Litt ut på vidda her, da jeg sjeldent følger med på røde dager og åpningstider , men: Noen som vet om det pleier å være butikker åpne på kristi himmelfartsdag (i morgen)? Blir da typiske dagligvarebutikker. Prix, Rema etc (Post i butikk). Unntakene er søndagsåpne butikker som Brustad-buer, storkiosker, bensinstasjoner og hagesenter.


De har åpent alle helligdagene i påsken, om enn med noe kortere åpningstider.

Danmark kun er en halv fridag for nogle. Store bededag falder altid fjerde fredag efter påske. De fleste land har normal arbeidsdag, men i noen andre land er det en offentlig fridag. Sverige Store bededag er hverdag i Sverige. Når er vinterferien?


Vinterferien er en skoleferie i februar eller mars, avhengig av hvor du bor. Fullstendig oversikt her. Kveldsåpent 1-Juli: 9-22. Kristi Himmelfart og pinse gjelder vanlige åpningstider.


Nordby Supermarket er en del av Nordby Shoppingcenter – et av Nordens største kjøpesentre med 1butikker. Da blir det markert at Jesus ble tatt opp til himmelen hvor han sitter ved Guds høyre hånd. Er du Altibox kunde har vi support hele døgnet, alle dager. I Apostelgjerningene leser vi at Jesus gikk rundt på jorden i dager etter at han stod opp fra de døde. Kundeservice er åpen mandag.


Himmelfarten skal ha skjedd den førtiende dagen etter oppstandelsen, det vil si torsdag i den sjette uken etter påske, ti dager før pinse. Skærtorsdag, og falder derfor på forskellige datoer fra år til år. Nordby kveldsåpent i juli med stengetid en time senere enn vanlig, det vil si at vanlige butikker stenger 21.


Finn fram til nærmeste Systembolag fra Svinesund.

Husk at du må til Systembolaget for å få kjøpt øl med høyere alkoholinnhold enn. Begrensede åpningstider på nyttårsaften og stengt første nyttårsdag. Les også: De beste julemarkedene i Stockholm. Trettende dag jul) – 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg