fredag 29. januar 2016

Baby 12 mnd mat

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ny mat for din baby Når barnet er ni måneder er de sannsynligvis vant til flere forskjellige matvarer, både grøt, moste grønnsaker, kjøtt, fisk, moset frukt og bær og bittesmå brødbiter.


Nå kan man gradvis innføre flere matvarer og grovere konsistens på maten, gjerne små biter. Dette er maten du kan gi til babyen Vi gir deg oversikten over hvilken mat du kan gi når til babyen, hvilken middag som er anbefalt til babyen og hvilket pålegg du bør gi.

Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter. Morsmelk er den beste maten for spedbarnet, og barnet kan trygt få kun morsmelk de første seks månedene, med tilskudd av D-vitamin, dersom barn og mor trives med det. Barn bør om mulig få morsmelk i hele første leveår – og gjerne lenger.


Når babyen er måneder, ett år, har det aldri vært så mye ståhei rundt den lille som når de første skritt tas. I ettårs-alderen sier også de første barn sine første ord. Begynn med morsmelk og kjent mat først i måltidet når du skal introdusere noe nytt.


Er babyen sulten, kan den være mindre motivert for ny mat.

Godtas ikke den nye maten med en gang, kan du prøve med én teskje kjent mat og én teskje ukjent mat , eller blande litt ukjent mat i den kjente og øke mengden etter hvert. Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen.


Helsestasjonen skal tilby gratis vitamin D-dråper til spedbarn i alderen uker til måneder som er født av foreldre med ikke-vestlig bakgrunn. Dette fører gjerne til at sugebehovet blir mindre, så de neste tre månedene vil du sannsynligvis merke en dalende interesse for å die. For å opprettholde melkeproduksjonen, kan det være lurt å la barnet die før det spiser annen mat.


Snakk gjerne med helsestasjonen om hvor mye morsmelk barnet bør få etter at dere har begynt med fast føde. Fruktfat av vannmelon. Blomkålpuré med kjøttdeig.


Dette er samtidig en viktig stimulering av munnens funksjon og dermed av barnets språk. Gi derfor ikke barnet altfor mye mat som er lett å tygge. Barnet kan gjerne få kjøtt, fisk, egg, brød og appelsiner. Ferdiglaget mat er ikke heldig for små barn, fordi slik mat inneholder mye sukker og salt.


Når din baby nærmer seg måneder har de fleste familier fått en rytme på hverdagen, soving og amming. De fleste opplever også ammingen nå som relativt problemfri, om det tidligere har vært litt startproblemer. Her kan du lese mer om din babys utvikling.

Det er anslått at omtrent 25– av 6– måneder gamle barn har problematiske nattoppvåkninger. Forsker og psykologspesialist Mari Hysing ved forskningsselskapet Uni Research Helse har kartlagt barns søvnmønster det første leveåret. LES MER: Slik leker du med din baby.


Normal vekt og høyde, baby måneder. Visste du at den største babyen som ble født veide kilo? Og den minste babyen som har overlevd veide 2gram ved fødselen?


Som du sikkert allerede har sett, er det stor variasjon hvor mye en baby på måneder veier. I denne alderen begynner barn med “late-som-lek”. De imiterer de voksnes aktiviteter, snakker i telefonen, lager mat , skjenker kaffe, steller dukker og kjører biler. Delta ieken sammen med barnet, men gi barnet også mulighet til å leke for seg selv.


Når du leker med barnet, så lek noe du selv liker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg