torsdag 28. januar 2016

Sopp og mensen samtidig

Men på grunn av plagsomme symptomer, vil nok de fleste behandle den. Fikk sopp og startet behandling forrige helg, så er ikke ferdig med canesten, men har nå fått skikkelig mensen også, hva gjør jeg? Fått med meg at tamponger er et dårlig valg nå, så har funnet noen bin men skal jeg bare fortsette å smøre som før?


Infeksjon i skjedeåpning og skjede kan omtales som vaginitt eller vaginose. Ved vaginitt er normalfloraen forstyrret med samtidig infiltrasjon av betennelsesceller (leukocytter), mens ved vaginose ses en forstyrret normalflora uten betennelses­celler ( 2).

Har du sopp så må du behandles både innvendig i skjeden med stikkpille og utvendig med krem for å bli kvitt soppen. Har du plager av sopp et sted så har du og sopp det andre stedet og viseversa. Innvendig behandling under mens er ikke lett å få god effekt av.


De mest vanlige årsakene til sopp i underlivet er nedsatt immunforsvar, mensen , varme og tette klær, diabetes, antibiotika, for mye vasking og hormonendringer. Man kan også få smerter mens han har sex og generelt ha sårhet. Og da trenges en korrekt diagnose, for å velge korrekt behandling.


For at råte skal oppstå må det være både fukt, varme, oksygen og næringsstoffer.

Når disse faktorene opptrer samtidig på en husvegg hvor det er soppsporer, vil soppen utvikle seg mer. Hvordan opererer sopp og alger? Noen sopp er så giftige at selv en liten smakebit kan føre til alvorlig forgiftning, mens andre er ufarlig å smake på.


Spis kun sopp du er 1 sikker på. Under finner du informasjon om mange giftige sopper i Norge og hvordan du skal unngå soppforgiftning. Underlivssopp er gjerne en sykdom som kvinner selv-diagnostiserer.


Det er ikke sopp alt som klør. Med det mener vi at få kvinner går til legen for å sjekke om det faktisk er sopp de har, de stikker heller direkte på apoteket og kjøper medisin. Mensen starter rett før 13-års alder og opphører når kvinnen er drøye år i snitt, sier gynekologen og postdoktoren.


Men hun mister samtidig evnen til å få barn. SVAR: Hei Ja det går helt fint. Hvis du ikke skulle ta begge behandlingene samtidig så hadde legen sannsynligvis sagt noe om det.


Fikk mensen på mandag (lenge før jeg skulle) mest sannsynlig pga enormt stress og press. Så begynte jeg å klø noe enormt rundt klitoris så tenkte sopp. Kjøpte canesten og tok den tabletten. Dagen etter var kløen borte, men svien i i.

Hvis du har fryktelig mye, må du bare få tak i en diflucan så fort som mulig, for å gå med mye sopp over tid blir smertefult og sårt. Sex kan du vel ha hele tiden, mens husk og be partnern din vaske seg godt etterpå og smøre med canesten - det samme gjelder deg. Jeg har opplevd at det kan være vondt og sårt når jeg har sopp så jeg. Alt av fôr og fôrråvarer kan være aktuelt å undersøke. I første rekke er det imidlertid grovfôr, korn og våtfôr som bør analyseres for sopp , med mindre det er spesifikk mistanke mot andre fôrtyper (f.eks. på grunn av fuktskade).


Når det gjelder mykotoksinundersøkelser er dette særlig aktuelt for korn og kraftfôr. Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom og 2. H i skjeden endres hele tiden og er avhengig av blant annet menstruasjonssyklus. Fortsatt var det sopp i skogen utover i oktober og november.


Musserongene likte også været, og viste et bra artsmangfold med bjørkemusserong og silkemusserong tidlig, etterfulgt av riddermusserong, såpemuserong i mengder og etter hvert gulkantmusserong, broket musserong og de spiselige grå jordmusseronger og gråmusserong. Dersom fotsoppen ikke blir behandlet, kan den spre seg til andre tåmellomrom og eventuelt til hele foten. Da blir neglen misfarget, nærmest gul og litt tykkere.


Neglesopp er vanskelig å få bort, og vil som regel trenge langvarig behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg