mandag 18. januar 2016

Dagene før mensen

Vil bare vite hvordan dere andre er i formen dagene før mensen ? Jeg blir så utrolig kvalm, oppblåst, varm og generelt dårlig! Sånn er jeg helt til mensen kommer, kan komme en uke i forveien. Veldig mange jenter kjenner seg litt i ulage noen dager før mensen.


Hun kan få ømme bryster, vondt i hodet, murrende smerter i mage og rygg eller kjenne seg irritert eller lei seg. Det er ikke sikkert man kan gi mensen hele skylden for dårlig humør, men hormonene kan nok påvirke det noe).

Jeg har kraftig PMS 1-uker før mensen , jeg blir deprimert, får humørsvingninger, svetter og fryser, mister matlysten og blir veldig irritert. Mensen og svømming. Jeg lurte på om det er noen tegn før man får mens ? Jeg har menssmerter når jeg ikke har mensen , hva kan det være?


Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Det går an å være gravid selv om man har mensen , men det er sjeldent. Når egget har løsnet, beveger det seg gjennom egglederen og mot livmoren.


Egget lever i 12–timer, men siden sædceller kan leve i flere dager , er du mest fertil og har størst sjanse til å bli gravid hvis du har ubeskyttet samleie på samme dag som eller dagen før eggløsning.

Noen opplever følelsesmessige forstyrrelser eller endringer sju til ti dager før forventet menstruasjon. Det er lett å tro at det er mensen , men om blødningen er liten kan det være et tegn på at du er gravid. Denne implantasjonsblødningen skjer cirka seks til fjorten dager etter befruktningen, når det befruktede egget fester seg til slimhinnen i livmoren. Ofte har du litt underlivssmerter samtidig. En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to.


Hvis du ikke kan si helt sikkert at det er det du har, bør du gå til lege. Er det noe jeg kan gjøre selv for å finne ut av dette? Du bør føre en nøyaktig menstruasjonskalender. Jeg testa dager før venta mens , (klarte ikke holde meg lenger) den testen var negativ, så testa vi igjen dager etter forventet mens , den var OGSÅ negativ.


Temperaturmåling: Tidspunkt for eggløsning kan bestemmes ved hjelp av å måle kroppstemperatur. Normalt vil temperaturen stige med cirka grader ved eggløsning. Ekte menstruasjonsmigrene med aura.


I denne gruppen kommer dem som får migreneanfall med aura kun i forbindelse med menstruasjonen. På dette stadiet vil veldig små mengder av graviditetshormonet hCG begynne å vises i urinen. Det er dette hormonet som alle graviditetstester til hjemmebruk skal oppdage og noen tester er så sensitive at de kan brukes opptil dager før uteblitt menstruasjon (som er dager før forventet menstruasjon).


Venter du til den dagen du forventer å få menstruasjonen, er testene mer enn sikre. Vanligvis vil det være mulig å registrere hCG i urinen allerede dager etter befruktning (omtrent dager før forventet menstruasjon), men hCG-nivået kan variere i konsentrasjon og være for lavt til å gi utslag.

I januar, og februar var jeg uvell,dårlig og oppblåst i dagene før mensen. Noen kvinner kan føle seg ekstra rund i menstruasjonsperioden, både før og under menstruasjon. Gynekolog ved Volvat medisinske senter, Stine Fremming, forteller at oppblåst mage er et svært utbredt problem i forbindelse med menstruasjon. Hva i alle dager er dette ? Jeg har ikke hatt noe smerter eller noe slikt på forhån men i dag tidlig på do når jeg tørket meg, var det plutselig litt blod på papiret (beklager detaljer).


Tørket ganger til, og da var det ingenting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg