onsdag 20. januar 2016

Smerter i kjeven hjerte

Smerte følte i kjeven , tenner, venstre skulder og venstre smerte arm er faktisk et resultat av denne store uønskede hjertetilstand som utstråler kroppen regioner som er nærmere til hjertet eller en drop-vei mellom hjertet og hjernen. Imidlertid kan smerter i kjeven bli etterforsket som et tegn på et hjerteinfarkt bare hvis ledsaget av noen. Det er særlig to symptomer du skal ta svært alvorlig når det gjelder hjerteinfarkt. Det ene er plutselige smerter midt i brystet, og det andre er akutt tungpustethet.


Hva fører til smerter.

Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener. Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Ifølge Landsforeningen for hjerte - og lungesyke er de vanligste symptomene på et hjerteinfarkt smerter i brystet, utstråling til én eller begge armer, kvalme og brekninger, kaldsvetting og uforklarlig kortpustethet.


En del, særlig kvinner, opplever imidlertid ikke disse symptomene. Ofte kjenner man smerter i nakken, kjeven og ryggen (i mellom skulderbladene), men det kan være vondt også under armen (axilla) og en stråling følelse nedover i armen. Disse symptomene er mest vanlig kjent på venstre side, da det er denne siden i kroppen hvor hjertet ligger.


Forekomsten i Norge er ikke kjent, men man kan sannsynligvis anta at den ligger på rundt.

Smertekarakteristika. Ved smerter andre steder i toraks er koronarsykdom mindre sannsynlig. Klemmende, trykkende eller snørende brystsmerter (koronarsykdom, ev. øsofagitt eller angst).


Selv om smerter og trykk. For yngre kvinner skyldes det nok ofte at både de selv og omgivelsene ikke så lett tenker at det kan være hjertet ,. SpHar vondt i kjeven og øret på samme siden. Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager.


De forskjellige tilstandene gir som regel karakteristiske smerter som gjør det mulig å skille mellom ulike årsaker. I de aller fleste tilfeller kan man stille en diagnose med stor grad av sikkerhet etter en legesamtale med pasienten og etter enkle undersøkelser av hjerte , lunger, brystkasse og mage. Knugende, trykkende smerter eller en sammensnørende følelse, vanligvis bak brystbenet. Smerten kan stråle ut i den ene eller i begge armer, som oftest i den venstre.


Hjertekrampe kan ramme både kvinner og menn. Den endrer seg ikke med pusten. Smerten blir beskrevet som klemmende, stikkende eller sviende, og er ofte sterk og vedvarende. Den forsvinner heller ikke ved bruk av medisiner som nitroglyserin.


Over tid blir arteriene for trange, og hjertet ditt får ikke nok blod når det arbeider hardt. Dette betyr at hjertemuskelen ikke får nok oksygen til å pumpe skikkelig.

Dette kan føles ubehagelig trangt eller smertefullt i brystet. Når du hviler, jobber ikke hjertet ditt så hardt. Hjertet får nok oksygen, og du kjenner ikke noe ubehag. Smerter i brystkassen er et vanlig symptom ved hjertekrampe, hjerteinfarkt, betennelse i hjerteposen, blodpropp til lungen, brysthinnebetennelse, sammenfall av en lunge, lungebetennelse, betennelse eller krampe i spiserøret, helvetesil brudd eller brist i et ribben, langvarig hoste, muskelbetennelser, skjelettsykdommer, og etter hjerte - og. Smerter etter tannekstraksjon er vanlig, men gir seg etter noen timer.


Langvarig smerte kan skyldes komplisert prosedyre under fjerning av tannen (spalting av tann, traumatiserende prosedyre), lokalisert infeksjon i den tomme alveolen (se komplikasjoner etter tannekstraksjon ) eller kjevebrudd. Muskelsmerter er ofte karakterisert som ikke-spesifikke smerter av mild til moderat intensitet med en følelse av press eller trykk i det affiserte området. Mange pasienter føler at de blir slitne ved bruk av kjeven. Ufarlige smerter eller hjerteinfarkt?


Lær deg forskjellen. Er du i risikosonen for å få hjerte - og karsykdom? Stumt infarkt Det er heller ikke alle hjerteinfarkt som oppdages.


Ved trange blodårer til hjertet får man anginasymptomer. Ofte får man utstråling til venster arm og opp i kjeven. Smertene kommer helst ved aktivitet, siden hjertet da trenger mer oksygen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg