tirsdag 26. januar 2016

Blodsukker lavt

Lavt blodsukker har du når blodsukkeret er på 3. Det vil variere når du opplever å få føling (symptomer på lavt blodsukker ). Vanligvis vil blodsukkeret da være lavere enn 3. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling. Symptomer som er typiske ved hypoglykemi er blekhet, skjelving, svette, svakhetsfølelse, hjertebank, sultfølelse, uro, konsentrasjonsvansker og tretthet.

Hypoglykemi ( lavt blodsukker ) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi ( lavt blodsukker )? Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Allikevel høres ikke alltid lavt eller høyt blodsukker ut som noe som må tas alvorlig umiddelbart. Mange kjenner at de har lavt blodsukker og bør spise noe snart.


Det er jo ikke slik med oss som har diabetes. Vi må spise med en eneste gang. LES OGSÅ: Hvordan jeg klarte å få ned langtidsblodsukkeret. Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2.

Tilstanden krever rask behandling. Disse endringene fører til at opptaket av glukose fra blodet til muskel- og fettvev hemmes, mens tilførselen av glukose til blodet øker ved nedbrytning av glykogen og ved nydannelse av glukose i leveren (se glukoneogenese ). Et tredje kendetegn er, at symptomerne på lavt blodsukker forsvinder, når man indtager kulhydrater. Hvorfor får man lavt blodsukker ? Hormonet insulin, der produceres i bugspytkirtlen, nedsætter blodsukkeret ved at åbne nogle kanaler i cellerne, så sukkeret i blodet kan strømme ind i dem.


Kan man ha for lavt blodsukker ? For lavt blodsukker betyr ifølge Helsenorge. Når man har symptomer på for lavt blodsukker kalles det føling. Føling er vanlig for personer med diabetes som tar insulin. Dette er fordi det kan være utfordrende å regulere sykdommen. Hos personer som ikke har diabetes er det veldig sjelden at man måler så lave verdier,.


Ved svært lavt blodsukker kan folk virke beruset og få et glassaktig blikk. Det kan utvikle seg til bevisstløshet og kramper. Det har vist seg at en lavere blodsukkerverdi til sengetid medfører en vesentlig risiko for at man får lavt blodsukker (hypoglykemi)) senere på natten. Dette kan være farlig fordi mange pasienter ikke kjenner lavt blodsukker om natten, men sover igjennom.


Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte.

Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen. Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Dessuten trenger både hjernen og de røde blodcellene blodsukker. Personer som har sykdommen diabetes har et unormalt høyt blodsukkernivå.


Dette skyldes at de har for lite av hormonet insulin som er viktig for blodsukkerregulering. Når en diabetiker har lavt blodsukker , oppstår såkalt føling. PH-verdien i magesekken. Lavere PH i magesekken fører til saktere tømming av denne og mer stabilt blodsukker , noe som igjen gir mer langvarig metthetsfølelse. Høyt blodsukker oppstår dersom det er for lite insulin i kroppen.


Et svært høyt blodsukker kan i løpet av kort tid (timer eller dager) ubehandlet forårsake en akutt livstruende tilstand. Dersom du har litt for høyt blodsukker over lengre ti øker risikoen for komplikasjoner på lang sikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg