tirsdag 26. januar 2016

Gravid og hard trening

Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær.

Hundrevis av varer med gode tilbud. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Gravide bør ikke trene hardt når det er for varmt og når det er høy luftfuktighet. Kvinner med risiko for for tidlig fødsel, eller som har hatt flere spontanaborter, bør rådføre seg med lege eller jordmor for å få tilpassede råd.


Aktivitet og trening ved rygg- eller bekkensmerter.

Prøv å finne aktiviteter som ikke gir smerter. Er du vant til å trene, kan du trygt fortsette med det når du er gravid. Dersom du ikke trener, er det ypperlig å begynne nå. For så lenge du tar noen enkle forholdsregler, er det bare positivt for både deg og barnet ditt at du holder deg aktiv - så fremt du har et normalt svangerskap og ikke lider av spesielle sykdommer.


Du kan ikke trene på deg en abort, da ville du ha abortert uansett, fastslår jordmor, sykepleier og kostholdsekspert Linda Tjellaug. Det er ikke farlig å trene når man er gravid. Moderat trening hver dag En tidligere norsk studie på kvinnelige toppidrettsutøvere har funnet at hard trening under svangerskapet ikke hadde negativ effekt på barnet, fødselsforløp osv.


Myndighetenes anbefalinger for gravide i de fleste land er å opprettholde sin normale treningsrutine så lenge de føler deg komfortable med det. Personlig trening – alle personlige trenere hos SATS skal kunne hjelpe gravide med trening. I disse ukene vokser magen mye og den rette bukmuskelen deler seg i takt med at tyngdepunktet beveger seg fremover. Dette stiller store krav til ryggen og fører ofte til plager i nakke og rygg. Vi vet for lite om belastningen på mage og bekkenbunnsmuskulatur under løp og hopp når man er gravid.


Mange gravide får høre at de selv må kjenne etter om alt føles normalt. I løpet av svangerskapet oppstår det stadig nye endringer og symptomer, og det kan være vanskelig å vite hva som er normalt, og hva som ikke er det. I denne artikkelen ser vi på hvilke varselsignaler som gjelder for trening under graviditeten. Disse musklene jobber statisk og de må kunne tåle mye. Noen gode øvelser for å trene kjernemusklene er blant annet den såkalte planken, trening av skrå magemuskler og bekkenbunnstrening.


I Norge har vi ikke et klima som tilsier at dette skal skje, men du kan sørge for å ha lette og luftige treningsklær, og heller droppe hard trening dersom du oppholder deg på steder med varmt klima.

I dag anser man det for best og mest naturlig at den gravide kvinnen fortsetter å mosjonere under hele graviditeten, så lenge graviditeten forløper normalt. Gravide som trener, har en enklere og tryggere graviditet. I tillegg har de bedre selvtillit og mental styrke. Likevel viser en studie ved Nasjonal Kompetansetjeneste for kvinnehelse, at så mange som prosent av gravide ikke trener. Dagens anbefalinger om regelmessig fysisk aktivitet og trening gjelder alle gravide , også de som ikke har trent før, men man kan da for eksempel starte med minutters økter, og så øke.


Kom deg derfor ut og trim! Fysisk aktivitet én gang i uka, gjør underverker. Har du ikke trent før, kan du godt begynne nå som du. Tren og unngå depresjon.


En studie på 8gravide kvinner fikk utlevert et treningsprogram på første svangerskapskontroll, som bestod av minutter oppvarming på enten tredemølle eller ergometersykkel, styrketrening i maskiner og aerob trening på ergometersykler. Uansett er det viktig å gjøre det som er riktig for deg når det gjelder mengde, intensitet og type trening du liker. Etter fødselen kan du trene så raskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg