torsdag 21. januar 2016

Forskjell på trøske og melkebelegg

Hva er forskjellen på trøske og melkebelegg ? Det kan være vanskelig å tørke det vekk. Tulla er litt hvit på tunga- men klarer ikke å se om det er melkebelegg eller om hun har fått trøske. Noen som har erfaring m trøske og som kan fortelle meg hvordan jeg kan se forskjell på melkebelegg og trøske ? Forskjellen mellom sopp og morsmelksbelegget sånn jeg ser det, er at mm-belegget er ikke så kraftig hvitt som soppbelegget. Jeg ble også rød i området rundt selve brystknoppen ( på det brune) da babyen hadde sopp.


Uansett: hvis du lurer: kontakt lege eller helsesøster. Du ønsker virkelig ikke å få sopp på brystvortene! Sopp eller trøske , som det ofte kalles, ses som hvitt, litt tykt belegg på barnets tunge. De fleste babyer er litt hvite på tungen, dette er som regel melkebelegg.


Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen, kan det hende at du ikke er i stand til å snakke eller svelge skikkelig. Det er stort sett små barn som er utsatt for utbrudd av denne soppen, men også voksne kan få problemer med den.


Trøske - kjerringråd. Til forskjell fra hull, så er tennene intakte under. Men dersom kvinnen har gått på en kur mot trøske i en uke, og fremdeles har vondt på grunn av bakterieinfeksjonen, kan det bli nødvendig å behandle denne direkte. Fordi dette krever individuell tilpassing må behandlingen avgjøres av lege i hvert enkelt tilfelle. Symptomer på det er at det kommer et hvitt belegg som kan feste seg til tunga, tannkjøttet, ganen og til og med på innsiden av kinnene.


Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med medisiner. Noen vil merke lite plager, mens andre kan få følelse av svie og ubehag.


Melketennene vil se litt. Sykdommen rammer som oftest spedbarn, personer med nedsatt immunforsvar og eldre. Ved ubehandlet infeksjon kan varigheten strekke seg over måneder. Lurer du på om du har soppinfeksjon i munnen kan våre leger hjelpe deg med råd og behandling.


Munnskyllevæsken dreper bakterier og visse typer sopp og virker desinfiserende. Forebygger bakteriebelegg på tennene, tannkjøttbetennelse og andre infeksjoner i munnhulen når mulighetene for å opprettholde god munnhygiene på annen måte er nedsatt eller når spyttsekresjonen er nedsatt. Brukes dessuten ved etablert betennelse i tannkjøtt. Den beste og mest geniale beskrivelsen til trøske.


Se nedenfor hva trøske betyr og hvordan det brukes på. Hvis du merker bedring av å fjerne denne matvaren fra kosten din, så er det en erfaring som gjelder for akkurat deg og ditt barn, og legger ikke føringer for hva andres barn vil reagere på. Det er forskjell på erfaringsbaserte tiltak for din egen del og forskningsbaserte råd som gis generelt til alle som ammer.


Nesepolypper: Unilaterale polypper med uvanlig eller uregelmessig utseende bør undersøkes nøye, spesielt ved tegn på sår eller blødninger. Sikkerhet og effekt ved behandling av nesepolypper hos barn og ungdom år og pasienter med unilaterale polypper forbundet med cystisk fibrose eller polypper som fullstendig tetter nesehulen, er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg