mandag 11. januar 2016

Kyllingsuppe med grønnsaker

Kyllingsuppe med grønnsaker. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Dette er en klar suppe med. Masse gode grønnsaker harmonerer med både kylling og tomatsmaken, og litt chili setter en spiss på suppen.


Kutt løk, sellerirot, poteter og gulrøtter i terninger.

I en litt stor kjele kan du varme opp olje. Stek kyllingklubbene til de får farge. Hei Vi har laget den deilige kylingsuppa og den er veldig god ! Hell over vann og kyllingfond.


I morgen skal Nora`s års dag ! Da satser vi på ei stoor gryte med Trine`s kyllingsuppe med rotgrønnsaker og chili. Skrell grønnsaker og del dem i små terninger. Skjær kyllingfilet i små strimler.

Kok opp vann og salt. Ha i grønnsakene og kok i noen minutter til de er møre. Tilsett kyllingstrimler når grønnsakene nesten er kokt. Smak til med buljong og eventuelt litt salt og pepper.


Ha gjerne litt hakket persille over suppen ved servering. Min østerrikske bestemor pleide å lage en suppe med kyllingboller som jeg alltid lengter etter når jeg er i dårlig form. Melboller (eller quenelles på fransk) serveres tradisjonelt med en tykk saus, men jeg synes de passer like godt i denne lette suppen, skriver BBCs matstjerne Rachel Khoo om retten. Den har masse smak, kylling, grønnsaker og er enkel å lage.


Jeg anbefaler og bruke min metode med å lage sin egen kyllingkraft av å koke kyllinglårene. Det er selvfølgelig mulig å kjøpe ferdig kylling og bruke kyllingfon men det smaker mye bedre med hjemmelaget kraft! Lag gjerne en dobbel porsjon og spar på restene til en ny middag.


Ta opp kyllinglårene, fjern skinnet og plukk kjøttet fra beinet. Del kjøttet i passe biter. Ha kylling og grønnsaker i kokekraften og kok opp. Lag en fargesterk gryte med norsk kylling og gode grønnsaker som du ofte har i kjøleskapet.


Her har vi brukt potet, gulrot, selleri, løk og tomat.

Enkelt, kjapt og supergodt! Kombinasjonen med eple, gulrot, ingefær, chili og karri er magisk, og sammen med kylling blir det en perfekt match! Suppen passer like godt til hverdag som til fest - man må ikke nødvendigvis henge over grytene i timesvis for å invitere på middag. Med litt godt brød til er dette det reneste festmåltidet.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! God suppe med hvitt kjøtt og grønnsaker.


Gunda Djupvik er gjestekokk i Førkveld. Hun lager mulligatawnysuppe med norsk vri sammen med Hanne Frosta. En deilig kremet kyllingsuppe med masse god smak fra grønnsaker og kylling som mettet godt. Denne skal jeg lage igjen! Spicy kyllingsuppe med grønnsaker On 30.


Elin Rusnes Kvingedal. Hjemmelaget kyllingsuppe med masse crunchy grønnsaker. Kjempegodt å servere sammen med hjemmebakt brød. Raskt og enkelt og supert å spise til lunsj dagen etter.


Flere varianter av kyllingsuppe. Det finnes flere varianter av kyllingsuppe. Med smaker fra India, Thailand eller Sør-Amerika. Klassisk kyllingsuppe består av kylling med klar kraft og grønnsaker.


I kyllingsuppe kan man også tilsette nudler eller pasta. Når du lager kyllingsuppe er det best å bruke hel kylling. Legg den med brystet ned. Vask kyllingen godt.


Ha alle grønnsakene i en stor ovnsfastform, de skal ligge i ett lag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg