mandag 25. januar 2016

Somaliske navn

Kulturen, som reflektert i navnene , er sammenslåingen av tradisjonen utviklet gjennom samspill med nabolandene og langt unna sivilisasjoner. Somaliske navn har tre deler. Kulturen, som afspejlet i navne, er sammensmeltningen af tradition udviklet gennem interaktioner med nabolandene og langt væk civilisationer. Men den somaliske delen av familien bruker yunus.


Den første er et givet navn , den anden er faderens navn , og den tredje er barnets farfarfar.

Så kommer jo de vanlige problemene med assosiasjoner og oppbrukte navn. Fordi storebror bare har ett navn , går vi for ett navn på lillesøster el bror også. Da var mange ord som ligner på navnene lite kjent.


Eksempler på slike navn er Analius, Blostrup, Dille, Drua og Gammel, sier Utne. Den somaliske handelen fortsatte å vokse, blant annet med det kinesiske Mingdynastiet. Dette er en liste over populære navn.


Alle klanene består av underklaner og de klanene som er nevnt ovenfor er bare hovedklanene i den somaliske befolkningen.

Klansystemet har skapt store konflikter innad i den somaliske befolkningen. Arabiske navn består som vestlige navn av flere deler. Tradisjonelt hadde araberne en hel rekke navn , og ikke bare for-, mellom-og etternavn. På grunn av det arabiske språkets viktige stilling i islam, har et flertall av verdens muslimer arabiske navn , selv om de ikke er arabere.


En pirat ved navn Rødskjegg og hans mannskap på et piratskip opptrer som et fast innslag i den franske tegneserien Asterix. Black Vulmea, klengenavnet til Terrence Vulmea, brautende eventyrer i Spanish Main, spenningsbøker av Robert E. Det er også en grunn til at noen menn foretrekker å leve på sosialstønad. Oversikt over skoleferiene samt første og siste skoledag. Laylat al-miraj er en islamsk merkedag i måneden rajab til minne om profeten Muhammeds himmelreise. De vil ikke ha navn og bilde på trykk når de forteller at de vet om mange.


Kameratgjengen i begynnelsen av 20-årene bekrefter et rykte som har svirret rundt i det somaliske miljøet i. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. I denne lista med etiopiske navn fins det noen navn uten oppgitt kjønn. En grunn til det er at flere av disse navna blir brukt for begge kjønn, og at bruken kan være bestemt av et navn som kommer foran i et dobbelt navn. Dessuten er lista under arbeid.


Det er mulig å skaffe flere opplysninger om konkrete navn.

Lista inneholder her 3navn. Likevel har omskjæring blitt utført på jenter og kvinner i flere tusen år. En tenåringsjente ønsker å motarbeide denne tradisjonelle praksisen, slik hennes mor gjorde som aktivist fra slutten av 80-tallet. Vi møter også to andre somaliske kvinner og får innblikk i deres tanker og erfaringer.


Det er jo stadig mindre av det, men det er altså viktig å ha riktig navn på bygda, å være av riktig familie, og jeg opplever at det er litt slik med somaliske klaner også (og ikke minst har jeg sett det i Sri Lankiske samfunn). Det er vel generelt et kjent fenomen i ikke-moderne bysamfunn. Noen navn er stabile øst- eller vestkantsnavn, mens andre har beveget seg fra overklassen til øst. Mens man kanskje må ta til takke med en Toyota, fordi man ikke har råd til en Mercedes, kan man velge navnene man vil helt fritt, sier Tangen.


Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for å dekke behovet for statistikk om det norske samfunnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg