fredag 15. januar 2016

Smerter i brystene overgangsalder

Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Det vi derimot vet er at smerter alene ikke har noen sammenheng med kreft eller annen sykdom, forklarer han. Sykliske smerter I følge Dr.


Dixie Mills av Womentowomen. Se referanse 1), brystene hovne opp og kan bli klumpete og ekstremt sensitive når stimuleres av østrogen og et annet hormon kalt progesteron.

Når en kvinnes hormoner gå av kilter i årene frem til overgangsalderen, kan hun lide ømme bryster. Svulster i brystene er oppsamlinger av puss i brystvevet. Det er rett og slett en infeksjon.


Dette problemet kan forårsake smerter i brystene , de kan kjennes ut som myke buler, og forårsakes vanligvis av bakterier som kommer inn i brystene gjennom sprekker i brystvortene eller fra problemer med amming. Dette skyldes normale hormonforandringer i kroppen. Smerter i brystene kalles mastalgi og er svært vanlig hos kvinner.


Du kan søke hjelp hos lege dersom smertene går ut over livskvaliteten.

Det finnes to hovedtyper av smerter. Når den er tilstede, kan menopause og brystsmerter dukke opp på mange forskjellige måter. Smerten kan være konstant gjennom overgangsalder eller uregelmessig. Ikke-sykliske smerter synes å gå over av seg selv oftere enn sykliske smerter. Brystsmerter er en svært vanlig plage hos både unge og eldre.


Noen har smerter over lengre ti andre har kortvarige og mer akutte smerter. Smertene kan være sviende, trykkende, skjærende, dunkende, og smertene kan sitte hvor som helst i brystkassen. Hvad er smerter i brysterne? Men undersøgelser har vist, at kræft sjældent giver smerter i brysterne.


Det du beskriver, passer med klimakteriet, dvs tilstander som kan komme i tiden før den siste menstruasjonen du vil få. Hormonene i kroppen vil svinge og variere, og lage forskjellige forstyrrelser, bl. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Schlichting beskriver smertene som typiske stingsmerter.


Smerter eller følelse av spreng i brystene rett før menstruasjon er vanlig og sjelden et tegn på brystkreft.

Vanligvis, i overgangsalderen, gjør ikke brystkjertlene skade på grunn av hormonelle svingninger, men på grunn av den aldersrelaterte deformasjonen av brystvevet eller forstyrrelsen av det vaskulære systemet, ledsaget av ustabilitet i pressen og et rikelig rush av blod til brystet. Akutt oppståtte sterke smerter i brystet kan være tegn på alvorlig sykdom og bør føre til at man kontakter lege umiddelbart. Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt. Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste.


Eventuelt hemoptyse. Om lag av de med mindre svulster får nå beholde brystet sitt. Kvinner som må fjerne hele brystet , tilbys rekonstruksjon, hvis de ønsker det.


Proteser kan opereres inn eller vev fra annet sted på kroppen kan benyttes til å gjenoppbygge brystet. Overgangsalderen, klimakteriet, er i utgangspunktet en normal prosess og ingen sykdom. Symptomene skyldes at eggstokkene gradvis slutter å fungere rundt års alder.


Dette fører til bortfall av menstruasjon og varierende grader av symptomer på grunn av lavere østrogenmengde i kroppen. Som det fremgår af tabellen, kommer de fleste til læge med symptomer som uregelmæssige menstruationer, hede- svedeture og lokale gener i underlivet, som for eksempel tørre slimhinder, smerter ved samleje, blærebetændelse og inkontinens. Generne i underlivet skyldes forandringer i slimhinderne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg