mandag 25. januar 2016

Morsmelk vs morsmelkerstatning

Enkelte næringsstoffer er altså litt vanskeligere for barnet å ta til seg slik de forekommer i morsmelkerstatning enn i morsmelk. Gi derfor gjerne morsmelk i tillegg til morsmelkerstatning. Ammeutfordringer i starten er helt normalt. De fleste kvinner trenger god veiledning og støtte for å komme i gang med ammingen. Når du skal bestemme deg for hvordan du vil mate babyen din, kan det være til hjelp å vite hva som er i brystmelk.


God hygiene er viktig ved tilberedning av spedbarnsmat. Morsmelk og morsmelkerstatning : Hvor like er de? Praktiske råd om introduksjon av mat finnes nedenfor under punktet Råd om introduksjon av annen mat og drikke enn morsmelk. Babybæsj ved morsmelk og morsmelkerstatning.


Det som går inn, påvirker naturligvis det som kommer ut. Jeg ser iallefall ikke at morsmelkerstatning er storartet når det er fabrikantenes ønske om mer profitt som er bakgrunnen for agressiv markedsføring,spesielt i U-land hvor kvinner som er mer eller mindre analfabeter forledes til å tro at morsmelk er utilstrekkelig-det er kun morsmelkerstatning som duger. Ammeforkjempere har lenge erklært at barn som får morsmelk er mindre syke, mindre allergiske og har høyere IQ enn barn som får morsmelkerstatning. Nå tar professor Sven Magnus Carlsen ved NTNU til motmæle.


Han mener at barnets helse ikke avhenger av morsmelken , men av forhold i fosterlivet, mens barnet fremdeles befinner seg i mors mage. Jo lengre tid det går mellom hver gang det tas ut melk, jo mindre melk produserer brystet. Les mer hos Apotek 1. Melkeerstatningene likner på morsmelkerstatningene, men skiller seg fra dem ved å ha andre proteinkilder. Hvis du ikke har nok morsmelk , må barnet ditt få industrifremstilt morsmelkerstatning , som er laget for likne mest mulig på morsmelk. All morsmelk er imidlertid positivt for barnet.


Gi morsmelk først, så du stimulerer melkeproduksjonen mest mulig. Derfor er det lurt, så sant det er mulig, å gi både morsmelk og morsmelkerstatning. Men hvor går grensa da?


Jeg har MME barn, og han greier seg jo helt ypperlig til tross for ingen morsmelk. Jeg greier derfor ikke se poenget med morsmelk når man får mange vonde melkegang og brystbetennelser, sliter med amming, at mødre gråter når barnet er til brystet. Hvorfor pusher folk fortsatt så veldig på angående amming? Merkingen skal ikke gi inntrykk av at morsmelkerstatning er bedre enn ernæring med morsmelk. I forskriften stilles det detaljerte krav til sammensetning og fremstilling av erstatning av morsmelk og tilskuddsblandinger (23).


Det er ingen hemmelighet at morsmelk er svært gunstig for barnet. Dersom man skal være borte fra barnet sitt er det best å pumpe opp et lite lager slik at barnet kan få mors melk også når mor ikke er tilstede. De fleste morsmelkerstatninger er modifisertkumelk, og alle standardmerker er veldig like. Med mindre helsestasjonen eller legen sier noe annet, bør du velge en som har tilsatt jern. De konkluderer med at dagens soyabaserte morsmelkerstatning er trygge alternativ til morsmelk og morsmelkerstatning laget av kumelk.


Vekst, beinhelse, metabolisme, reproduktiv helse, endocrine, immunforsvar og nevrologiske funksjoner er lik den hos barn som får morsmelk eller kumelkbasert morsmelk. Det er blant annet derfor det er gitt detaljerte krav til sammensetning av morsmelkerstatning. Skal begynne å studere igjen om mn har en datter på snart mnd som skal begynne i barnehagen om litt over mnd. Har forsøkt å introdusere morsmelkerstatning på flaske, men hun nekter.


Holdbarhet og oppbevaring av morsmelk Dette må du vite om holdbarhet og oppbevaring av morsmelk Utpumpet melk gir frihet til mor samtidig som far lettere kan ta del i matingen av den lille babyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg