torsdag 21. januar 2016

Ricotta smak

Bra priser, ingen reservasjonsgebyr. Reserver på Smak , Kobuleti. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!

Ricotta er et italiensk melkeprodukt laget av myse. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende. Den har en mil søtlig smak når den er fremstilt av fersk, søt myse.


Opprinnelig ble ricotta fremstilt av myse fra produksjon av saueost. I bakverk (som disse deilige eltefrie rundstykkene), på pizza (kan erstatte tomatsausen, eller legges iskald i ‘kladder’ oppå en nystekt pizza- nam!), i pastaretter, i Gnocchi, blandet inn i eggerøre eller omelett, med frukt og litt honning over og mye mer. Den gir en pikant smak og fin konsistens på sauser.


På ostebordet bør den ha følge av frukt og bær.

Utvalget kan variere fra butikk til butikk. Ferskosten ricotta gjør at disse søte, italienske kjeksene blir ekstra saftige og lett syrlige. Med et hint av sitron og søt glasur skal det godt gjøres å spise bare en! Pynt dem i rødt og grønt og du har en ny utfordrer til de norske julekakene. Oppskriften gir cirka kjeks.


Ha ricotta i en bolle og pisk den luftig med en ballongvisp. Hakk valnøtter og del brød i skiver. Rist eller grill brødskivene for enda bedre smak. Den kan hyvlas eller rivas över sallader, pasta och grönsaksrätter.


Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy. Kanapka z figą i ricott. Recept med Ricotta. Den är krämig och lite grynig med en fetthalt på ca. En svært enkel pastarett med smak av middelhavskjøkkenet.


Egner seg like godt som forrett og hovedrett. Z początku był wytwarzany przez biedotę.

Navnet ricotta kommer fra latin recocta, kokt en gang til. Robiono go z serwatki, która pozostawała po produkcji serów dojrzewających. Tak wyrabia się go do dziś.


Smak , wygląd i zdrowotne właściwości ricotty rozsławiły ją w szerszych kręgach i szybko stała się wykwintnym produktem, z którego zasłynęła kuchnia włoska. Laga en god och krämig lasagne eller en gratäng med ricotta. Den goda osten passar även utmärkt i bakning. Inspireras av våra goda recept. Cannoli er en kremmerhusformet krumkake som fylles med ricotta -ost med ulike, søte smaker.


Cantuccini con vin santo er mandelkjeks som dyppes i en søt dessertvin. Zabaione er en avansert eggedosis av egg, kremfløte og søt marsala-vin. Panettone minner om norsk julekake, men er lettere og luftigere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg