mandag 18. januar 2016

Oppblåst og hard mage

De ugunstige bakteriene skaper trøbbel, blant annet i form av oppblåst mage , rumlende mage , smerter, ubehag og løs eller hard avføring, forklarer Ebeltoft. Les også: Sommermaten kan gi deg ballongmage. Når du spiser mat du er allergisk mot, får du en allergisk reaksjon der oppblåst mage kan være blant symptomene. Jeg har aldri diare etter større måltider mer, og jeg har en ganske ok mage som ikke er oppblåst og von ihvertfall ikke så ofte. Jeg er oppblåst nesten hele tiden.


Mye luft og varierer med løs og hard avføring.

Kjennes fryktelig stinn. Våkner med skikkelig mye luft, og må på do nesten med en gang. Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig!


Oppblåst mage - kjerringråd. Masse vann og kostfiber (for eksempel fra havregrøt, rugbrød og fiberrike bær, frukt og grønnsaker) er bra mot oppblåst mage. Mat som hjelper mot oppblåst mage Med mindre du har erfart at en bestemt fiberrik matvare gir deg problemer, så er det beste du kan gjøre å spise variert, fiberrik mat, fra belgfrukter, korn, frukt og grønnsaker.

Du forteller at du har hatt oppblåst , hard og øm mage siste måned. Disse symptomene dine kan ha mange årsaker, og jeg nevner de vanligste her. Plagene dine kan godt skyldes en forstoppelse i tarmen.


Symptomene på dette er at man føler seg oppblåst og oppfylt, og at det strammer og gjør vondt i magen. Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm. De fleste har mage - tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager, treg mage , diaré eller halsbrann. Her finner du informasjon om plagene og gode råd som hjelper.


Sitt ned når du spiser, og ta det rolig. Ikke spis fort, og ikke snakk mens du spiser. Tygg hver bit godt. Ikke drikk kullsyreholdig drikke som brus og øl.


Ikke tygg tyggegummi, eller sug på kjærlighet på pinne eller annet hardt godteri. Hard mage er et vanlig problem og kan ofte føre til symptomer som oppblåst mage. Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser.


Den inneholder psylliumfrø som hjelper magen mot balanse. Luftplager trenger ikke å være så vanskelig å få bukt med.

Som regel krever det bare litt mer bevissthet rundt hvordan, og hva du spiser. Spis sunnere og drikk sunnere og finn måter å roe ned så man ikke er stress i hver situasjon. Vann – Utilstrekkelig med vanninntak er en stor grunn til mange sykdommer og helseproblemer. Kaffe og sukker tørker deg ut.


Mange årsaker til oppblåst mage. Stress er en vanlig årsak til oppblåst mage. Det er heller ikke uvanlig å få andre mageproblemer som hard mage eller løs mage.


I passende doser kan stress være positivt og skape motivasjon og inspirasjon, men negativt stress kan lede til både psykiske og fysiske helseplager. Fakta om sykdommer i mage , tarm og fordøyelsessystemet, som magesår, brokk, Crohns sykdom, irritabel tarmsyndrom og hemoroider m. Ved forstoppelse går man sjeldnere på toalettet enn vanlig og avføringen er hard , tørr og vanskelig å trykke ut. Hvis du må presse ekstra hardt når du går på do er det fort gjort at du utvikler hemoroider. Du kan også føle deg oppblåst og kjenne smerter i mageregionen.


Sykdomsmønster og klinisk bilde er annerledes hos små barn og svært gamle. Hos gravide forskyves abdominalorganene, og smertelokalisasjonen kan være atypisk, se magesmerter i svangerskapet. Det er ofte vanskelig å stille en spesifikk diagnose basert på anamnese og klinisk undersøkelse.


Men jeg gikk over på lavkarbokosthol og har etter det ikke hatt ett tilfelle hvor jeg har treg mage eller for hard avføring. Når vi reiste på ferie, og jeg spiste karbohydratrik mat igjen, gikk jeg ikke på do på mange, mange dager, og det blir ikke bedre før jeg går tilbake til lavkarbomaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg