onsdag 20. april 2016

Halsbetennelse jobb

Finn din drømmejobb i dag. Man smitter ikke ved streptokokker når man begynner på antibiotika etter et døgn (hvis jeg husker riktig). Jeg var en stund plaget med halsbetennelse og da dro jeg på jobb , for vanligvis var allmenntilstanden min helt fin ved halsbetennelse , utenom at halsen føltes dårlig ut. Og jeg jobber med telefon. Hvis du ikke har andre forkjølelsessymptomer, som feber eller muskelsmerter, kan du gå på jobb.


Dersom hosten føles dypere, gjør deg kortpustet eller du hoster opp misfarget slim, er det sannsynligvis mer enn en vanlig forkjølelse, muligens bronkitt eller lungebetennelse.

Da bør du i så fall gå til legen i stedet for jobben. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1.


Man kan bli smittet av halsbetennelse gjennom dråpe- eller kontaktsmitte. For eksempel ved at en syk person i nærheten hoster eller nyser. Hva er halsbetennelse ? Den er som regel forårsaket av et virusangrep, men årsaken kan også være bakterier.

Typiske plager ved halsbetennelse er plutselig halsvondt, svelgebesvær, feber og pusspropper på mandlenes overflate. De fleste med halsbetennelse oppsøker ikke lege. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen.


Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging. Her er det subjektive forskjeller – både på hvordan man føler seg, typen virus, hvordan immunsystemet reagerer, og hva slags jobb man har, sier Bakken Kran. Hvis kollegaen kommer på jobb mens hun fortsatt er syk, er det lett for deg å bli smittet.


Mange tror at man er mest smittsom før sykdommen bryter ut. Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Det er stort sett ikke riktig. Den bakterien som oftest gir halsbetennelse er streptokokker, en bakterie som ofte finnes i svelget hos friske, men da i mindre mengde. Jeg har hatt halsbetennelse x-antall ganger etter jeg begynte i ny jobb.


Det gjelder noe kjemikalier og greier. Dette er grunnen til at jeg har vært så mye plaget. I allefall, jeg har aldri gått til lege med halsbetennelse før, men leser på nettet at str.


Sår hals skyldes ofte en virusinfeksjon som går over av seg selv.

Behandlingen av halsbetennelse går derfor ut på å lindre smertene, sier farmasøyt og seniorrådgiver Hilde Ariansen i Apotekforeningen. Vanligvis starter det med en typisk virusinfeksjon, som forkjølelse. Jeg feirer i dag to måneder med halsbetennelse foruten litt feber, (selvfølgelig) sår hals og at fysisk prestasjonsnivå ikke er på topp har jeg ingen plager med det, så det er til å leve med. Jeg jobber for fullt og kunne lett tatt meg en treningstur, selv om jeg har valgt å slutte å tre.


Akutt bihulebetennelse har typisk sympyomer som tett nese, smerter eller trykk over øynene eller i kinnet, eventuelt tannpine. I noen tilfeller kan man også ha feber og generelt føle seg i dårlig form.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg