onsdag 6. april 2016

D vitamin mangel depresjon

Det kan være mange ulike årsaker til hvorfor noen får en depresjon , og studier viser at mangel på vitamin D kan være én av dem. Hvis man er plaget av depresjon ,. Resultatene var solide også etter at de ble kontrollert opp mot en rekke relevante faktorer, inkludert eksisterende symptomer på depresjon , kronisk sykdomsbyrde, fysisk aktivitet og kardiovaskulær sykdom. Forskerne understreker imidlertid at behandling med vitamin D ikke må erstatte andre typer behandling, eller at personer med depresjon ikke behøver å ta antidepressiva. Andre eksperter kommenterer at studien viser viktigheten av å vurdere vitamin D -nivået hos personer som er i risiko for depresjon.


En liten del av årsaken.

Les også: Sår sterk tvil om vitamin D kan forebygge sykdom – Depresjon har flere klare årsaker. Større sjanse for depresjon. Jeg fant ut at har man et lavt D -vitaminnivå i blodet, så har prosent større risiko for å være deprimert, forteller stipendiaten som også er i gang med en annen undersøkelse. Uttalt vitamin D - mangel er relativt sjelden og oftest forårsaket av tarmsykdom med mangelfullt opptak av næringsstoffer (malabsorpsjon) eller svært ensidig kost.


D - vitamin og depresjon har en sammenheng, og det viser min studie også. RELIS har flere ganger tidligere utredet spørsmål om vitamin D og depresjon. TEST: tegn på at du lider av depresjon.


Leddene dine verker. I Europa og USA, får av 1personer over år ikke nok vitamin D.

Vitamin D er viktig for å holde seg frisk. Det tar som regel lang tid - måneder eller år - før symptomene oppstår. I begynnelsen viser vitaminmangel seg ved at du blir trett, får nedsatt muskelkraft og dårlig appetitt. Senere får du de klassiske mangelsymptomene, avhengig av hvilket vitamin du mangler. At man er slapp og gretten kan ha mange grunner, mener Brusta og sier kjente symptomer kommer først når nivåene er svært lave.


Det kan være en sammenheng mellom lave nivåer av vitamin D og depresjon , men studier viser blandede resultater og videre forskning er nødvendig. D -vitaminreseptorer i hjernen har vært knyttet til utviklingen av depresjon. Depresjon Lavt nivå av dette essensielle næringsstoffet er forbundet med en tendens til å lide av irritabilitet, depresjon og plutselige humørsvingninger. Mangel på vitamin D kan gjøre deg mer sliten og trøtt, dette til tross for at du har fått nok søvn. Dine symptomer kan stemme godt overens med vitamin D mangel.


Bruker man hele tiden solfaktor når man er ute så klarer ikke huden å oppta solstrålingen og lage vitamin D. Faktor blokkerer og faktor over av vitamin D produksjonen. Du grenser mot det som defineres som en alvorlig mangeltilstand på dette vitaminet. Mangel på A- vitamin leder til utmattelse, dårlig nattesyn, dårlig hud og tenner, blødende tannkjøtt og sårbarhet overfor sykdom. Mangler du B1- vitamin vil symptomene være søvnløshet, utmattelse, svakhet, lite muskelstyrke, depresjon , irritabilitet, vekttap, mageproblemer og hjerte- og karproblemer.


Fakta om vitamin D Generelt om vitamin D. Man bruker normalt betegnelsen vitamin om organiske stoffer som skal tilføres kroppen utenfra, fordi kroppen ikke selv kan danne dem. En har oppdaget at vitamin D også kan dannes av kroppen selv, og det vil derfor være mer korrekt å kalle det et provitamin.

Selv om bevisene er mangelfulle, viser forskning at en korrelasjon mellom sesong og alvorlig depresjon og vitamin D - mangel. Forskning viser at det er en sammenheng mellom mengden av solskinnsvitamin i blodet og forekomsten av depresjon. Noen vil kunne trenge mer, blant annet overvektige.


Hodepine kan skyldes lave. Altså dette høres ganske ille ut. Er det noen som har hatt dette før og hvor lang tid tok det å bli frisk igjen?


Rene vitamin D -tilskudd brukes mot vitamin D - mangel av barn og voksne. Tran er anbefalt til de aller minste, men vitamin D -dråper er også et godt alternativ. Det finnes også tilskudd som inneholder vitamin D og kalsium, og som kan være gunstig å bruke dersom man får i seg for lite meieriprodukter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg