onsdag 6. april 2016

Hysteroskopi narkose

Diagnostisk hysteroskopi kan ofte gjøres uten behov for narkose. Dersom man planlegger terapeutisk hysteroskopi gjøres prosedyren normalt i narkose. Legen vil først utvide livmorhalsen før hysteroskopet føres inn i livmoren via skjeden og livmorhalsen. Operasjoner gjennom hysteroskop blir vanligvis gjort i narkose.


Hysteroskopi narkose

Da brukes sovemidler som gir deg dyp narkose uten hang-over. Du er lys våken etter minutter når vi stopper tilførsel av sovemidler. Når du er våken etter narkosen er alle aktive narkosemidler ute av kroppen.


Livmorhalsen utvides og et instrument med kamera ( hysteroskopi ) føres inn i livmorhulen. Hensikten med inngrepet er å bedre forholdene for graviditet: polypper, muskelknuter eller unormal form av livmoren (skillevegger) kan redusere sjansen for graviditet, og kan fjernes ved hysteroskopi og bruk av en elektrisk slynge. Narkosen kan gi en følelse av en liten hang-over. Etter operasjonen kan du drikke og spise som normalt.


Etter å ha hatt narkose bør du ha noen hos deg den første natten. Du kan ikke kjøre bil etter narkose. Resultatet hysteroskopi avhenger av grunnen til prosedyren. I noen tilfeller kan legen umiddelbart behandle lidelsen. Andre tilfeller kan kreve ytterligere kirurgi eller annen behandling.


Mulig islozhneniya hysteroskopi. Komplikasjoner er sjeldne, men ingen prosedyre garanterer ikke fraværet av risiko. Utskrapning utføres ikke så ofte lengre som før, blant annet fordi vi har bedre diagnostiske metoder (ultralyd og hysteroskopi ) og ikke-kirurgiske behandlingsmetoder som hormoner eller hormonhemmende midler. Cystoskopi er inspeksjon av urinblærens innside.


Et cystoskop er et blyanttykt instrument med optikk og lyskilde som føres inn i urinblæren gjennom urinrøret. I urinrøret bruker man en optikk som gjør at man ser rett frem. Hysteroskopi och skrapning Efter dilatationen hålls slidan öppen med ett spekulum (metallinstrumentet läkaren för in i slidan vid en gynekologisk undersökning). Sedan förs vanligtvis hysteroskopet, som har en ljuskälla på spetsen, in i livmodern så att läkaren kan se insidan av livmodern. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Etter narkose kan du: få en følelse av en liten hang-over. Du bør du ha noen hos deg den første natten etter at du har fått narkose. Bivirkninger og komplikasjoner.


Hvis nødvendig kan vi skrive ut drosjerekvisisjon til hjemreisen. Egenandel) Smerter Ved behov for smertestillende bruker du Paracet, Ibux eller lignende. Ved sykehusapoteket får du kjøpt de medisinene du trenger. Jeg må barberes nedentil, (dette gjorde en trivelig sykepleier, helt uproblematisk!) blodtrykk måles og er fint, får pratet med anestesilegen og føler meg klar! Inngrepet gjøres i narkose , det var jeg veldig spent på og nervøs for i forkant.


Kjapp forberedelse på preoperativen, ble trillet inn på operasjonsdagen og gitt narkose. Takk for oppklaring. Ja, det stemmer at jeg må ha hatt en slange i halsen når jeg hadde lapraskopi. For da hadde de vært nødt til å ta meg ned i narkose igjen etter at de egentlig hadde satt meg til oppvåkning på grunn av en skarp gjenstand som hadde ramlet av et instrument inne i magen min. De hadde nok stresset litt andre gangen, for da hadde slangen klemt leppen min mot tennene og.


Jeg tok hysteroskopi på ullevål i september. De bruker narkose , og det hele var veldig greit. Henvisningen ble sendt fra klinikken i april, så ventetiden var ca mn men da var det sommerferie i mellom også. Hvis du ikke ønsker å vente så lenge kan du evnt ta det privat. Her er det store prisforskjeller.


Jeg skal begynne med IVF til høsten, og i den anledning er jeg innkalt til hysteroskopi ved Riksen. Jeg har egentlig fått veldig lite informasjon og lurer på om noen her har vært gjennom det samme? Må jeg være på sykehuset etterpå?


Det er uten narkose. Vil jeg få blødninger etterpå?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg