torsdag 14. april 2016

Overproduksjon av talg

Talgkjertlene skiller ut et oljeliknende stoff som kalles sebum. Den bidrar også til å opprettholde fleksibiliteten i huden og kan fungere som en barriere mot farer som bakterielle- og soppinfeksjoner. Talg -produksjon er normalt og sunt, hvis det ikke produseres nok talg kan huden kan bli tørr.


Men om det er en overproduksjon av talg kan den fanges i porer og føre til akne. Finn ut mer om å unngå akne her. Definisjon og årsak Seborré er en hudlidelse kjennetegnet av overproduksjon av talg i huden.


Huden flasser og blir ofte fet. Seboré kan være arvelig (primær seboré) eller komme som følge av et underliggende problem (sekundær seboré). Fet hud har ofte overproduksjon av talg.


Talg mykgjør, smører og beskytter huden. Men for mye talg gjør miljøet på huden mer tilgjengelig for kviser. En blank og glinsende hud indikerer overproduksjon av talg. Andre faktorer som kan gi.


De er gule, ekle og kviselignende nupper som av og til dukker opp i hudoverflaten. De sjenerende klumpene viser seg på de fleste av oss fra tid til annen, men enkelte er mer utsatt enn andre. Sunne fettsyrer holder huden fuktet fra innsiden, og hindrer faktisk at det oppstår en overproduksjon av talg i huden som igjen kan forårsake sorte prikker og kviser. Vitamin A fungerer også som en antioksidant, og støtter utskillelsen av giftstoffer i huden, reduserer oljeproduksjonen og hjelper til med å reparere huden i. Hår som lett blir fett skyldes overproduksjon av talg i hodebunnen. Dette kan ha forskjellige årsaker.


Hormonaktiviteten i kroppen er den største og vanligste grunnen til fet hodebunn, i tillegg til dårlig kosthold eller ytre faktorer som forurensning, røyk og stylingprodukter. Tilstopping av utførselsganger fra talgkjertler og hårsekken, med dannelse av hudormer (mikrokomedoner) 2. Påvirkning av hudbakterier. Overproduksjon av talg.


Frigjøring av signalmolekyler som fører til betennelse i huden. LES OGSÅ: Tips til kvisebehandling. Slik ser en kvise ut. Hudormer (komedoner) kan enten være åpne eller. En fet hodebunn har som regel for mye talgproduksjon som resulterer i at håret raskere ser fett ut.


Mye talg kan også gi kløe og irritasjon. I tillegg får gjærsoppen Malassezia bedre vekstbetingelser. Malassezia er en vanlig sopp som de fleste har i hodebunnen, overvekst av soppen kan gi flass eller seboreisk eksem. Er en jente på år som har endel talgprikker i fjeset. Disse er ikke hvite inni så det er ikke milier(?).


Bare lurte på om noen visste hvordan man kan fjerne disse? Kan det gjøres hos en hudpleier? Noen som har erfaringer? Legger ved ett bilde av sånn ca det ser ut.


Har prøvd diane i et halv år, men blør konstant. Det ødelegger for sexlivet mitt. Har tildligere prøvd yasminelle, oralcon, zyr. Jeg vet at det er talgkjærtler. Disse vises veldig godt å er skjenerende.


Jeg er alene med to barn så hudbehandling på salong blir for dyrt for meg. Har vært en gang å fått klemt ut noen men det var både dyrt, smertefull å prikkene kom fort tilbake. Kviser skyldes overproduksjon av talg , tilstopping av talgkjertlene og hudbakterier.


Kvisene oppstår på grunn av hudbakterien Propionebacterium acnes, som lever av hudfett. Under nedbrytningen av hudfettet dannes det avfallsstoffer og fettsyrer som irriterer talgkjertelen, slik at det oppstår betennelser. For mye kortisol vil føre til tynn hud og pels, sår som ikke gror, forkalkninger i huden, hengebuk, svinn av muskulatur og diverse andre symptomer som økt appetitt, tørst og hyppig tissetrang. Akne (kviser) er en betennelse i talgkjertler i huden, først og fremst lokalisert i ansiktet og på øvre del av overkroppen.


Talg som blokkerer utløpet fra hårsekker og talgkjertler kalles komedoner eller hudormer. Og store og synlige porer i ansiktet kan ofte være en av dem. Store porer er slett ikke uvanlig, og er noe mange av oss irriterer oss over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg