mandag 4. april 2016

Atopisk eksem hender

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet.

Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Atopisk håndekseDette er arvelig betinget. Mange har en medfødt tendens til eksem ved at de har sårbar hud på grunn av et aktivt atopisk eksem eller et tidligere eksem. Irritativt håndekseSom følge av at hendene blir utsatt for lokalt irriterende stoffer eller hyppig kontakt med vann.


En god krem mot atopisk eksem bør være fet og inneholde fuktighetsbevarende stoffer. Noen serier inneholder også stoffer som virker beroligende på hissig hud. Canoderm er en reseptfri krem som inneholder urea (karbamid), fordelt i en bløtgjørende krembase.


Personer med atopisk eksem kan få denne på blå resept.

Bruk heldekkende pyjamas (hos små barn pyjamas med fot, eventuelt sy på votter av glatt bomullsstoff) eller ta sokker på hendene. Eventuelt sederende antihistamin om natten. Enkelte næringsmidler kan gi forverring av atopisk eksem , særlig hos barn (for eksempel kumelk, egg, fisk eller nøtter).


Pasienter med atopisk eksem har også en forstyrret funksjon i immunforsvaret, hvor noe som kalles T-celler spiller en viktig rolle. Disse cellene identifiserer hvilke stoffer som er fremmede og som må bekjempes av immunforsvaret. Ved atopisk eksem er samspillet mellom T-cellene og immunforsvaret ute av balanse. Barn og babyer som har foreldre med astma, atopisk eksem eller allergi har økt risiko for å utvikle atopisk eksem.


Hvis du har en følsom hudtype er du ekstra utsatt for å få atopisk eksem. Hvordan behandles atopisk eksem ? Men hos de fleste finnes det ikke enkle faktorer som er årsak til sykdommen. Man må derfor gjøre det beste for å lindre plagene og forebygge hudskader og komplikasjoner (se informasjon om atopisk eksem ). Eksem er en vanlig sykdom. Mer enn prosent av alle barn i Norge har atopisk eksem i perioder.


Hos visse yrkesgrupper, for eksempel renholdsarbeidere og frisører, er kontakteksem på hendene meget vanlig. Kontakteksem oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i direkte kontakt med. Hos finner man denne typen eksem på hendene (håndeksem) siden det som regel er hendene som er i direkte kontakt med irriterende eller allergifremkallende stoffer.


Det er usikkert i hvor høy grad atopisk eksem skyldes allergi.

Undersøkelser for allergi hos pasientene har ikke gitt noen klar sammenheng. Dietter hvor man unngår bestemte matvarer har også kun sjelden noen betydning for sykdommens forløp. Optimal lokalbehandling er forbundet med redusert alvorlighetsgrad og forbedret livskvalitet. En person med atopisk eksem kalles for atopiker.


Sykdommen forårsakes av et samspill mellom gener og miljø. Ordet atopi henspiller på en annerledes reaksjon, det vil si den allergiske reaksjon hos personer som har atopisk. Fuktighetskrem er viktig både for forebyggingen og behandlingen av atopisk eksem.


Der er eksem på hendene svært vanlig. De som er plaget av atopisk eksem har også ofte allergier som kan forverre utslettet. Særlig hos spedbarn og småbarn kommer det lett utslag av atopisk eksem på hendene. Ofte opptrer det da dype og såre sprekker i fingerbøyene.


De blir fort infisert og vonde med væsking og skorpedannelse. Det gjør vondt å bevege fingrene og bruke hendene. På åpen eksemhud kan dette virke som en kraftig provokasjon. Dette sees av og til ved pollenallergi hos pasienter med atopisk eksem , og det er vist at allergi mot husstøvmidd kan forverre atopisk eksem hos ganske mange. Atopi betecknar en ärftlig benägenhet att bilda IgE-antikroppar mot proteiner i vår miljö.


Utöver atopiskt eksem är de allra flesta fall av allergisk astma och rhinit orsakade av atopi. Hälften av patienterna med atopiskt eksem utvecklar senare allergisk rhinit och astma. I Sverige drabbas av alla barn av atopiskt eksem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg