onsdag 20. april 2016

Hard mage før mensen

Symptomer på forstoppelse er hard avføring med separate klumper, som ligner på nøtter og er vanskelig å få ut. Normal hyppighet for dobesøk er alt fra tre ganger om dagen til tre ganger i uken. Hvis man går på do sjeldnere enn ganger i uken er man per definisjon forstoppet.


Symptomer: Hard mage , sjeldne dobesøk, og noen ganger også kvalme eller smerter fordi du ikke får tømt deg. Dette hjelper: Det beste er derfor å drikke nok vann, og å sørge for å spise matvarer med mye fiber, som frukt og grønnsaker, korn og grovt brød. Noen kvinner kan føle seg ekstra rund i menstruasjonsperioden, både før og under menstruasjon.

Gynekolog ved Volvat medisinske senter, Stine Fremming, forteller at oppblåst mage er et svært utbredt problem i forbindelse med menstruasjon. Hver gang jeg har mensen (og en dag før den kommer) får jeg veldig løs og urolig mage. Er det noe jeg kan gjøre for å unngå det? Stort sett er ikke dette et stort problem, men jeg synes det er veldig ubehagelig i. Premenstruelt syndrom (PMS) oppstår en til to uker før menstruasjon og kan gi varierende plager. Hos noen kvinner er plagene så beskjedne at de knapt merkes, mens andre opplever symptomene som en stor belastning.


Behandling og livsstilsendring kan hjelpe. Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten.

Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før - eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager. Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy.


I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Barnet kan lære å bruke litt tid på toalettet, slappe av i beina og føttene, trekke pusten dypt mens de sitter rett opp, deretter trykke mens de fremdeles holder pusten og bruke magemusklene til å hjelpe med å få avføringen ut. Noen prøver også ut faste dotider etter frokost og før leggetid. Ved forstoppelse går man sjeldnere på toalettet enn vanlig og avføringen er hard , tørr og vanskelig å trykke ut. Hvis du må presse ekstra hardt når du går på do er det fort gjort at du utvikler hemoroider.


Du kan også føle deg oppblåst og kjenne smerter i mageregionen. Fulla av fiber, vitaminer, mineraler och låga på kalorier. Har du stora besvär med gaser och uppblåst mage bör man vara lite försiktig med stora mängder, särskilt råa grönsaker. Om de upplevs förvärra dessa besvär så uteslut de värsta, lök, vitlök, broccoli och blomkål, och fokusera på kokade eller ångade istället för råa. Hvor lang tid det tar før produktet virker kan altså være avhengig av hvor de uønskede organismene befinner seg i tarmsystemet.


Mens noen merker effekt etter få dager, kan det for andre ta 2-måneder før mageproblemene forsvinner. Hard mage kan være en ubehagelig, men heldigvis finnes det gode tips som kan få fart på. Mensen starter rett før 13-års alder og opphører når kvinnen er drøye år i snitt,.


Vi tror kanskje svaret er hardt arbeid og nøysomhet, men det er faktisk helt feil,. Treg mage - kjerringråd.

Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker. Dette avkjøles og man drikker et glass morgen og kveld. Hei:) jeg sliter også med veldig oppblåst mage rett før mensen pleier å komme, et den tiden jeg føler mest uvel i løpet av en mnd.


Tørr ikke å vise meg frem i smaleklær selv. Som du sier, man ser høy gravid ut! Irriterende når man egentlig er slank:). Er barnet opprørt, urolig og har problemer med å bæsje?


Er avføringen uregelmessig og hard ? Da er det forstoppelse. En god grunnregel er å sørge for at barnet får nok drikke, og at det får bevege seg. Nedenfor finner du flere tips og råd for å hjelpe små barn med hard mage. De fleste har mage - tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager, treg mage , diaré eller halsbrann.


Her finner du informasjon om plagene og gode råd som hjelper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg