mandag 28. november 2016

Blodutredelse på magen

Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet. Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege. I de tilfellene hvor man har bedre tid på seg, vil legen gjennomføre en grundig klinisk undersøkelse med spesiell vekt på å lytte og kjenne på magen.


Det kan av og til være nødvendig at legen kjenner opp i endetarmen eller gjør en gynekologisk undersøkelse. Som regel vil det være aktuelt å ta en del blodprøver.

Ikke få lurer på hvordan det oppsto siden de ikke helt kan huske å ha slått seg. Listen over mulige hudsykdommer som kan gi et utslett på magen er lang. Ved første time vil man måtte avklare diagnosen med sikkerhet, og en kan deretter sette opp en behandlingsplan.


Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Bløtvevssarkom kan oppstå på steder hvor man tidligere har fått strålebehandling mot en annen form for kreft. Dette er veldig sjeldent.


Risikoen er imidlertid veldig liten på grunn av forbedringer innen strålebehandling. Det å våkne med en rød blodflekk på det hvite i øyet kan være skremmende, men bli ikke redd selv om det ser ille ut. Antageligvis er det bare et blodkar som har sprengt, og i så fall er det ingen grunn til bekymring.

Går over av seg selv - Ofte er det ikke en åpenbar årsak til at du får sprengte blodkar på øynene. Plagene kan arte seg på forskjellige måter hos ulike pasienter og med varierende symptomer fra gang til gang hos samme pasient. På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen. Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende.


Brukere har fått hjelp mot bl. Sykehuskirke på Rikshospitalet. Kirken i glassgaten er alltid åpen. Her kan du sitte i stillhet.


Du kan også tenne lys,be eller skrive ned det du har på hjertet hvis du vil at vi skal be for deg eller andre. Kapell på Rikshospitalet. Pasienten kanbruke en mild varme på området, og hvis smerten ikke er for intens, vil det i de fleste tilfeller være nok til å berolige den. Den mest hensiktsmessige behandlingen av disse problemene er helt avhengig av grunnårsaken. Kan man punkt-redusere magen ? Fett vil mobiliseres fra hele kroppen, stort sett i lik mengde ved behov.


Når luftsmerter oppstår i øvre, venstre del av bukhulen, kan de mistolkes som å komme fra hjertet. Når smerten forekommer på høyre side, kan den mistolkes som å skyldes galleveissykdom eller blindtarmbetennelse. Du må kanskje løsne på buksespennen i løpet av dagen. Har du smerter over hele magen ?

Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg