fredag 11. november 2016

Seboreisk eksem eller psoriasis

Særlig psoriatisk hodebunnsaffeksjon kan være vanskelig å skille fra seboreisk eksem. Psoriatiske plakk er i typiske tilfeller mer infiltrerte (fjellandskap), og skjellene er tykkere. Samtidige psoriasiselementer i andre typiske lokalisasjoner (ekstremitetene) vil ofte gi mistanke om diagnosen.


Seboreisk eksem eller psoriasis

Eventuelt psoriasis i familien. Seboréisk eksem i en eller annen form finnes hos åtte til ti prosent av unge voksne, oftere hos menn enn kvinner. Man tror i dag at seboréisk eksem skyldes hudens reaksjon på en naturlig forekommende hudsopp (Malassezia).


Det finnes flere typer behandlinger som kan hjelpe. Denne brosjyren tar for seg seboreisk eksem på kroppen og i ansikt, ikke eksem i hodebunnen. Psoriasis er en kronisk hudsykdom som vises som eksem med røde, flassende knuter eller flater på huden. Dette er de vanligste typene psoriasis og årsaken til sykdommen. Hos voksne med flass i hodebunnen er de vanligste årsakene, utenom flasseksem, atopisk eksem og psoriasis.


Atopisk eksem gir vanligvis en sterk kløe og man har ofte kløende eksemflekker i f. Personer med atopisk eksem kan ha utslett i ansiktet (kløende), men ikke på de samme stedene som flasseksem. Typiske symptomer er flass i hodebunn, som er mest uttalt om vinteren. Mange er også plaget med rød flassende hud rundt nesen, øyenbryn og noen ganger på brystkassen.


Dermatitis skyldes irritanter eller allergener mens det ikke er bestemt kjent årsak til psoriasis. Begge tilstander kan behandles med salver eller linimenter og andre medisiner, men psoriasis er vanskeligere å behandle enn eksem. Les mer hos Apotek 1. Symptomer: Hvordan ser seboreisk eksem ut? Man kan også ha det i lysker og flere andre steder.


Seboreisk eksem sees som flassende og rød hu gjerne litt fet flass. En variant kalles seboreisk eksem (sebore). Denne hudsykdommen oppstår som oftest i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen. Skincity er din hudpleieklinikk online.


Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet. Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol. Til en ekstra fin pris!


Det oppstår ofte i hudfolder, ved nesevingene, rundt munnen eller steder det er hår, slik som i hodebunnen, ved øyevippene, i underlivet. Eksemet er lett å gjenkjenne på grunn av utseende og lokalisering. Forekommer det imidlertid sammen med en annen hudsykdom (for eksempel psoriasis ), kan det være noe vanskeligere å kjenne det igjen. Tilstander som kan likne på atopisk eksem er bl.


For barn er det også viktig å vurdere psoriasis , skabb, Wiskott-Aldrich syndrom, Hyperimmunoglobulin E syndrom, ernæringsforstyrrelser, Akrodermatitis enteropathica og Netherton syndrom. Andre matvarer kan frigjøre histamin og øke kløe og eksem , slik som sjokolade, vingummi, kininholdig brus, syrlige frukter (sitrus, sure epler), krydder, jordbær og ketsjup. Fordi psoriasis på disse områdene ser ganske annerledes ut enn det vanlige tørre, skjellete utseendet, kan tilstanden ofte forveksles med en soppinfeksjon eller andre hudsykdommer.


Psoriasis på følsomme områder kan være veldig ubehagelig og smertefullt, og det kan føre til at pasienten føler seg flau eller unngår intime situasjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg