torsdag 24. november 2016

Egg blodtrykk

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Egg Egg er bra i kampen mot høyt blodtrykk. Ny forskning avslører at et stoff i eggehvite kan senke og hjelpe til med å kontrollere blodtrykket.


Egg så også ut til å øke risikoen for fedme, diabetes og høyt blodtrykk. Jeg er en år gammel mann som sliter med blodtrykket. Tre egg eller flere i uka ga vesentlig mer åreforkalkning i halspulsåren til disse.

Hvis blodtrykket er høyt over ti kan du få forkalkninger og skader i blodårene. Om du ikke får behandling for høyt blodtrykk , kan det utvikles til demens, hjerteinfarkt, hjertesvikt, hjerneslag eller nyresvikt. Høyt kolesterol kan føre til hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk , diabetes, kreft og overvekt. Du kan enkelt sjekke at egget er ferskt ved å legge det oppi en bolle med vann.


Over prosent av den norske befolkning – ca. Høyt blodtrykk rammer stadig flere, og medisiner mot høyt blodtrykk selges som aldri før. Hg systolisk blodtrykk.


Frukt og grønnsaker er rike på vann og fiber, noe som gjør deg mett og gør det lettere å holde sunn vekt.

I tillegg er frukt og grønt rike på kalium, et mineral som er bra for blodtrykket. Frukt og nøtter kan erstatte kaker laget av smør, mel, sukker og egg. Sunne karbohydrater. Kokte poteter, fullkornsris og fullkornspasta i kjøleskapet.


Undertrykket (det diastoliske blodtrykket ), er trykket som utøves på blodkarenes vegger når hjertet fylles med blod. Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket.


Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skråstrek. Egg er bortimot det sunneste og mest komplette ernæring et menneske kan få i seg, og stort sett er det slik at jo mer man spiser av en sunn matvare, jo mindre plass og sultfølelse blir det til å spise andre usunne ting. Flere egg - større negativ effekt.


Både det å spise ett egg hver dag i et år og det å røyke én 20-pakning med sigaretter om dagen i et år, ga en større økning av åreforkalkning enn dersom personene hverken hadde røyket eller spist egg regelmessig, ifølge forskernes resultater. Det er også en sammenheng mellom høyt blodtrykk og koronar- og nyresykdom. Så hvis du har en familiehistorie med høyt blodtrykk , har du en høyere sjanse for å utvikle det selv.


Etter hvert som du blir eldre, vil risikoen for å utvikle høyt blodtrykk øke ettersom arterieveggene blir tynnere og dårlige og blodkar stivner.

Forhøyet blodtrykk er utpreget multifaktorielt, dvs svært mange faktorer virker inn, og ofte finner man ingen påvisbar bakenforliggende årsak også. Det er ikke så enkelt som at høyt blodtrykk skyldes enten åreforkalkning eller at årene ikke klarer å utvide seg, slik du har oppfattet det. Planten Stevia viser seg å kunne være et effektivt middel for type 2-diabetes. Forskere har gjort en rekke undersøkelser på rotter, som viser at urten kan redusere blodsukkeret med prosent.


Denm reduserer også blodtrykket og fettstoffer i blodet. Dessuten er den helt uten bivirkninger. Kaffe og blodtrykk.


Kliniske studier på kaffe og blodtrykk har funnet relativt små effekter, og de varierer fra person til person. Kolesterolverdier i blodet kan påvirkes av kolesterol i maten. Lær å bake uen egg og smør og kutt gjerne helt ut egg og smør, erstatt kjøtt med bønner, linser og erter, spis rikelig med grønnsaker og kutt ned på fete kjøttprodukter. Ett øko egg om dagen mener jeg imidlertid at de aller f leste kan tåle.


Spør din lege om du går på kolesterolsenkende medisiner og er usikker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg