onsdag 2. november 2016

Langvarig omgangssyke barn

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Barn er spesielt utsatt for omgangssyke fordi deres immunforsvar er mindre utviklet enn hos voksne. Vær ekstra nøye med håndvask for å begrense smitte – spesielt ved bleieskift hos et barn med diaré.


Ved langvarig omgangssyke bør barnet undersøkes av lege.

Lege bør kontaktast om man opplever nedsett allmenntilstand eller langvarig diaré og oppkast. Om et barn er sjukt må du også vurdere barnets alder. Jo yngre barna er, desto mindre skal det til for at du bør kontakte lege.


Skulle akkurat til å skrive et nesten likelydende innlegg! Kastet opp natt til mandag, mandag formiddag, fin hele tirsdag (men litt diare), kastet opp tidlig onsdag morgen, fin (og god matlyst) torsdag morgen, men _veldig_ løs mage. Oppkast, kvalme og magesmerter er vanlig å få samtidig med diaré. Tegn på dehydrering hos småbarn.


Ved diaré er det fare for dehydrering av små barn.

De fleste barn har gjennomgått minst én infeksjon før de når fem års alder. Barn som har hatt omgangssyke tidligere, blir delvis immune mot smitte senere. Hos barn som legges inn med omgangssyke på norske sykehus, påvises rotaviruset hos rundt halvparten. Det tar vanligvis to–tre dager fra at barnet smittes til at infeksjonen bryter ut.


Det ligger i navnet at disse infeksjonene ofte er veldig smittsomme. Omgangssyke er en tarminfeksjon og skyldes vanligvis et type virus. De yngste barna blir ofte lettere smittet enn voksne – og da spesielt barn i barnehage.


Ifølge lege ved Folkehelseinstituttet, Tone Bruun, kan det blant annet skyldes at det er vanskelig å opprettholde god hygiene hos små barn enn det er hos eldre barn og voksne. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte. Norovirus er den vanligste årsaken til utbrudd av ikke-bakteriell magetarminfeksjon, omgangssyke , på verdensbasis.


Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. I barnehagen hvor jeg jobber, har noen av barna og personalet hatt langvarig omgangssyke. Noen av barna har også hatt omgangssyke opptil ganger etter hverandre siden midten av november. Det er beregnet å forekomme ca.


Husk timers regelen, folkens!

Astma kan vise seg som langvarig hoste. Virusutløst luftveisinfeksjon kan hos noen barn feiltolkes som astma. Allergi kan også gi tilsvarende. Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke Nå er høysesongen for omgangssyke i gang.


Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré. Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til væsketap hos barnet. Det viktigste du kan gjøre for å forebygge dehydrering, er å gi barnet rikelig med drikke straks barnet får diaré. Fakta om omgangssyke. Det finnes en rekke virus som kan gi diaré og oppkast.


I de fleste tilfellene tar det 2-dager fra en blir smittet til sykdommen bryter ut. Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Vanligvis avgjør barnets allmenntilstand om det bør være hjemme fra barnehagen i en periode, men for enkelte sykdommer kan det være nødvendig å bli hjemme utover dette for å hindre spredning av smitte til andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg