fredag 11. november 2016

Lønnsoppgjør oslo kommune 2019

Gratis avbestilling! Bestill online og spar opptil ! Forhandlingsresultatet skal nå godkjennes av bystyret og det enkelte forbund. Streiken i Oslo er avsluttet 27. Unio kom natt til 1. For de andre områdene.


Innholdet er mye basert på praktiske erfaringer og tilbakemeldinger fra tillitsvalgte. Her finner du informasjon om lønn og avtaler for ansatte i kommuner og fylkeskommuner, bortsett fra Oslo som er et eget tariffområde. I de årlige forhandlingene avtales størrelsen på lønnstilleggene for de ulike arbeidstakergruppene, samt andre arbeidsvilkår som arbeidsti pensjonsforhol lønn under sykdom og lignende. Lektorene får sentrale kronetillegg på mellom 16.


Vi har sikret kjøpekraftsutvikling, en god likelønnsprofil og god uttelling for kompetanse, sier Mette Nor forhandlingsleder for LO Kommune. Oslo kommune er et eget tariffområde med egne avtaler. Informasjonsavdelinga Sist oppdatert: 06. Imidlertid korrigeres det som gis i lønns- og priskompensasjon for avvik mellom det som var forutsatt av lønnsvekst i inneværende år og hva som ble resultatet av årets lønnsoppgjør.


Lønnsoppgjør oslo kommune 2019

Dette er i tråd med LO Kommunes krav. Hovedkravet er at yrkene med høyere utdanning innenfor helse, skole og barnehage må gis en tydelig prioritering i årets kommuneoppgjør. Kan jeg som er medlem i FO forvente lønnsøkning i år? Når forhandles min lønn og hva gjør FO for meg?


Et samlet LO krever et skikkelig løft for de lavest lønte ved årets lønnsoppgjør. I tillegg krever LO økt kjøpekraft for alle grupper. Fagforeningene kan bistå medlemmene i arbeidsforholdet, og forhandler på ulike måter med kommunen om blant annet lønn, arbeidstid og pensjon.


Lønnsoppgjør oslo kommune 2019

Enkel online bestilling. Det ble ikke satt av penger til lokale forhandlinger eller sentrale justeringer, noe som gjør at kronebeløpet ble høyere enn det ellers hadde blitt. Fire av ti NITO-medlemmer forventer minimum fire prosent i årets lønnsoppgjør. Etter flere moderate år er medlemmenes forventninger store.


NITOs medlemmer vil ha betydelig økt kjøpekraft. Fjorårets lønnsøkning ble i stor grad spist opp av økte strømpriser. YS Kommune og KS ble natt til 1. Deltas medlemmer i kommuner og fylkeskommuner. Vi har fått et akseptabelt resultat som gir reallønnsvekst for våre grupper.


Ved tillegg gitt i lokale forhandlinger flyttes man ett eller flere lønnsrammealternativer opp og følger det nye alternativet etter ansiennitet. Det kan være gitt lokale tillegg til stillingen tidligere som du kan ha krav på. Bystyret i Oslo har opprettet et nytt kommunalt foretak – Oslobygg KF – som får ansvar for bygging og drift av alle nye formålsbygg i kommunen.


Oslobygg vil bestå av det som i dag er de kommunale foretakene Kultur- og idrettsbygg, Omsorgsbygg, Undervisningsbygg og utbyggingsvirksomheten til Boligbygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg