tirsdag 8. november 2016

Tyggis amming

Fir å svare deg om nikotin og amming så bør du unngå det hvis du kan. Hvis valget er å innta nikotin og amme eller slutte å amme så anbefales amming med nikotininntak fordi det er mange positive stoffer i morsmelk. Men det øker risikoen for dårlig vektoppgang, overstimulert nervesystem hos barnet og diverse andre tilstander. Vi vet ikke sikkert hvor grensen går for skadelig påvirkning av barnet.


Du bør derfor være forsiktig med alkohol når du ammer. Hvis du drikker alkohol, kan du amme før du drikker. Ved å vente en tid før neste amming , vil mengden alkohol i blodet, og derved i morsmelken, reduseres. Et glass vin vil for eksempel gi en promille på 3–4.


Det er mange myter knyttet til det å svelge tyggegummier, men sannheten er at det skal ganske store mengder til før det blir et problem. Den setter seg selvfølgelig ikke fast i blindtarmen din, og den blir heller ikke liggende i fordøyelsessystemet i sju år før den kommer ut i andre enden. Inhalator, munnspray, sugetablett og tyggegummi bør ikke brukes under amming. Hvis røykeslutt ikke oppnås bør bruk hos røykere som ammer kun startes etter råd fra helsepersonell. Mat du bør unngå under amming Maten du ikke bør spise når du ammer Ifølge eksperter er det helt individuelt hva babyer tåler.


Du kan spise alt dette når du ammer, det er ikke noe problem. Omega i fisken er sundt og bra for både deg og nurket. Skulle babyen bli rar i magen eller grinete når du har spist noe du ikke pleier å spise, så kan du prøve det en gang til. Reseptfritt legemiddel til bruk ved røykeavvenning. Les pakningsvedlegget før bruk.


MT innehaver: McNeil Sweden AB. Kaloribehovet ved amming varierer mye. Jo mer melk du som ammende produserer, desto flere kalorier skal forbrennes. Forbruket varierer også i løpet av ammeperioden - blant annet i takt med at babyen vokser og etter hvert som morsmelken blir supplert med annen mat.


Les mer om hvordan du kan stumpe røyken. I de fleste klasserom er det totalforbud mot tyggegummi. Dette bør kanskje bli endret på, skal vi tro nye studiefunn.


Nicorette 4mg tyggis for røykeslutt icemint 210stk;. Amerikanske forskere hevder at å tygge tyggegummi i mattetimene og mens man gjør lekser, kan forbedre karakterene. Det å avvenne barnet til å suge på brystet kan være en prøvelse for både voksen og barn, men vi har fått tips til hvordan det blir lettere.


Amming avvenning - kjerringråd. Tarmgass stammer hovedsakelig fra to kilder. Svelging av luft er den aller viktigste av disse. En viss svelging av luft når man spiser eller drikker er uunngåelig. Ved mye tygging av tyggis , rask spising eller drikking samt røyking får man dog i seg mer luft enn normalt.


Ja, jeg veit det ikke er bra, men jeg har savna snusen så innmari mens jeg gikk gravi å her om dagen kjøpte jeg den mocca-snusen, og har tatt 2-snuser om dagen, rett etter amming. Kjenner jeg får roa meg litt igjen, stresser hele tiden, da jeg stortsett er alene med to barn. Som førstegangsmor er det fortsatt ukomfortabelt for meg.


Men ammingen er også stort sett akseptert i alle lan hvertfall de europeiske. Foster, barn og ungdom anses som særlig følsomme for nikotin, og nikotin bør unngås i forbindelse med svangerskap og amming. E-sigaretter med nikotin ser også ut til å øke risikoen for skadelige effekter på hjerte- og karsystemet hos personer med kjent eller ukjent hjerte- og karsykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg