fredag 18. november 2016

Gudmor dikt

På denne siden har vi samlet flere flotte dikt som kan passe til dåpen. Et fint alternativ til et dåpsdikt, kan være å sitere et vers eller to fra en dåpssalme. Se også: Sitater om barn – Sanger til dåp – Blomster til dåpsbarnet med familie – Bestill en kake til dåpsfesten – Tips til dåpsgave. Det er skrevet mange flotte dikt om små barn, og André Bjercke har skrevet flere dikt du kan bruke. For deg som bare ønsker et lite dikt til å ha på et dåpskort, har vi laget en liten samling dikt her.


Slike små dåpsdikt kan også være en del av en dåpstale, eller en fadder eller bestemor kan lese et dikt i stedet for å holde en tale.

Langt, langt borti en stor skog bodde en gang et par fattigfolk. Konen kom i barselseng og fødte et barn, en vakker datter. Men de var så fattige at de visste ikke hvordan de skulle få barnet til dåpen. Letar du förslag på en dopdikt till ett dop?


Vi har samlat flera dikter som kan passa till ett dop. Dikter kan läsas i samband med ceremonin i kyrkan, men de kan även läsas vid sammankomsten efter att barnet är döpt. Dikt om vennskap – av 20.


Når du trasker ned langs livets vei og stormen plutselig tar tak i deg hold deg da godt fast i en venn og husk at været alltid stilner igjen.

En fadder, ved dåp også kalt gudforelder (gudfar og gudmor ), er en person som har et spesielt ansvar for å ta seg av en annen. Begrepet er innført gjennom kristendommen, men brukes også på en rekke andre områder, særlig ved fjernadopsjon. De andre dåpsvitnene kalles faddere. Men kirken tillater opptil faddere.


I tillegg kaller man vanligvis den fadderen som tar av luen, for luefadder. I kirkeboka derimot betegnes alle som faddere. Diktet er egentlig et svensk dikt , her er det på orginalspråket: Älskade barn Så kom du då till oss du älskade barn, och grep våra hjärtan med kraft. Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft. Fant dem på barnemix.


Til lykke med guttens dåp familiens lykke og håp. Gud velsigne din dåp det er framtid og håp Nå er du skrevet inn i Guds store bind med alles navn. Må livsferden din føre deg trinn for trinn mot h. Hjälp, jag ska bli gudmor på lördag och skulle så gärna vilja hitta en dikt som passar bra, allt jag kan hitta är riktat från föräldrarna. Forelder bestemmer selv om de vil bruke denne tittelen. Hvem som er gudmor eller gudfar registreres ikke i det kirkelige registeret.


Hva har man på seg i dåpen? Det er ingen regler for hva foreldrene og fadderne skal ha på seg.

Dopdikter, hälsning på dopkortet, dikter på dopdagen. Gratulera nyföd dikt till nyföd lyckönskningar till babyn, dopdikter till inbjudningskort, grattis till nyfött barn, dikter till dop eller namngivning, tips om dopdikter, dikt och psalmer till dop, dopdikt, en bebis dikt , doprim, dikter och verser till dopet, citat till dopkortet, textförslag till dopkort, grattis till nyblivna. Det går en ängel kring vårt hus, Han bär på två förgyllda ljus, Han bär en bok uti sin han Så somna barn i Jesu namn. Jag valde så klart det minst lätta alternativet att skriva något själv.


Tale fra fadder - onkel - tante - gudmor - gudfar Dette er en tale fra de som har stått konfirmanten nær i oppveksten. Denne konfirmasjonstalen har en annen vinkling enn det foreldrene har som syn på barnet sitt. Her vil det også ofte være gode visdomsord videre på veien til de voksnes rekker. Jeg anbefaler at du skriver en liten innledning til diktet , og på Munter.


En samling av flere av slike dikt til konfirmasjon kan du kjøpe i nettbutikken Munter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg